Суспільство (відео)

Що будується на Чернігівщині: аграріям компенсують утримання доріг (Відео)

Будівництво в області просувається семимильними кроками. Про це на пресбрифінгу відзвітував керівник управління капітального будівництва Андрій Тишина. Це і проєкти, профінансовані Державним фондом регіонального розвитку, – школи, стадіони, кінотеатри, і об’єкти охорони навколишнього середовища, і дороги, і новенькі амбулаторії.

«Силами наших підрядних організацій ми реалізовуємо 18 об’єктів амбулаторій. Усі вони на різній стадії готовності . Є такі, що готові на 90%, і такі, що відстають», — Андрій Тишина, начальник Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Найгостріша суспільна тема – це дороги. За словами Андрія Тишини, головними стратегічними цілями в цьому напрямку є децентралізація коштів, перевага для доріг, де курсують шкільні автобуси, та співпраця з місцевими підприємствами, щоб ті брали на себе законні повноваження на утримання доріг й отримували за це компенсацію.

«Відшкодовувати ваші витрати на утримання доріг. Тобто я пропоную укласти контракти. Ми дамо контакти, куди звертатись і з ким співпрацювати», — Андрій Тишина, начальник Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Також важливим аспектом є робота зі зменшення навантаження на дороги. Тобто регулювання вантажопідйомності  транспорту, адже саме це найбільше руйнує дороги.  Загалом доповідач акцентував, що будівництво в області має бути прозорим, і пообіцяв постійно інформувати громадськість про виконані обсяги робіт.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button