Суспільство (відео)

Що робити, якщо ваше водійське посвідчення протерміноване: поради чернігівцям (Відео)

Якщо термін дії вашого водійського посвідчення закінчився або ж ви просто змінили особисті дані, документ було втрачено або знищено, то його варто замінити на посвідчення водія нового зразка.

«Нове посвідчення водія відповідає міжнародним стандартам, має високий рівень захисту, як я вже сказала, воно відображається в застосунку «Дія» і в електронному кабінеті водія, що спрощує його використання. Наприклад, якщо водій забув посвідчення вдома, то в тій чи іншій ситуації достатньо пред’явлення в застосунку «Дія», — Людмила Деркач, заступниця начальника Регіонального сервісного центру в Київській і Чернігівській областях.

Процедура обміну дуже проста. Можна вибрати будь-який зручний саме для вас варіант. Талон на процедуру можна взяти онлайн через Е-запис або ж безпосередньо в терміналі сервісного центру МВС і прийти на вибраний вами час.

«Звернення відбувається за талоном попереднього запису, в талоні відображається дата та час отримання послуги. Послуга триває приблизно 20-30 хвилин – для отримання нового посвідчення водія. Талон електронної черги можна отримати онлайн – через сайт «Е-запис». Особа проходить ідентифікацію і вибирає зручні день та час», — Людмила Деркач, заступниця начальника Регіонального сервісного центру в Київській і Чернігівській областях.

Для отримання послуги треба мати при собі такі документи, як паспорт-книжечка або ID-картка, копія реєстраційного номера облікової картки платника податків і посвідчення водія, що підлягає обміну. Також усі ці документи можна показати адміністратору центру в застосунку «Дія».

«Відбувається фотографування безпосередньо в сервісному центрі, тобто зроблена фотографія буде на вашому посвідченні водія», — Людмила Деркач, заступниця начальника Регіонального сервісного центру в Київській і Чернігівській областях.

Також можна обміняти посвідчення водія онлайн у кабінеті водія або в застосунку «Дія». Проте це можуть зробити лише ті громадяни, у яких відображається документ із фото в електронних реєстрах.

Посвідчення водія на новому бланку буде готове в день звернення до сервісного центру МВС. Орієнтовна вартість заміни водійського посвідчення — 572 грн, не враховуючи банківської комісії.

Журналіст: Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button