Суспільство (відео)

Шкільна революція: чернігівці проти політичної «експлуатації» дітей (Відео)

Батьківська громадськість закликала чиновників і депутатів усіх рівнів не брати участь у шкільних заходах, присвячених першому вересню. Відповідне звернення опубліковане у Facebook-спільноті Батьки SOS.

«Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам — інколи ви запізнюєтесь, інколи ваші промовисті виступи занадто нудні та довгі. Якщо ви не знаєте, то «святкове вбрання» навчального закладу — кульки, прапорці, вам квіти — це все за кошти нас, батьків», — так мотивує своє прохання батьківська спільнота.

Чеline поцікавився в чернігівців, що вони думають про цю радянську традицію та потребу в ній.
Жителі міста відповідали на питання: «Ваше ставлення до того, що посадовці ходять з виступами на шкільні лінійки?»

-Я вважаю, що це вже склалась така традиція. Але, на мою думку, батьки правильно мислять щодо того, що діти стараються все показати й зробити для посадовців, а для дітей, по суті, ніякого свята немає. То, на маю думку, позиція батьків правильна.

-Виглядає не дуже, так, не гарно. Їм там не місце. Бідні діти, коли вислуховують це все, бідні батьки – сидять, мучаться, чекають, коли він закінчить, грубо кажучи.

-Тому що діти – це святе і довірливе створіння. Так ось по цій причині їм і не треба йти, тому що ні для кого не секрет, що окрім як обману від них нічого нема.

-Як колишній депутат скажу, що треба інколи й попіариться. Але довгі промови – це зайве.

-Я згодна, зовсім це не потрібне на 1 вересня. Тому що діти, по-перше, не розуміють, що вони кажуть, окрім привітань або що вони подарували школі. І час, той, який затримується на лінійці, це дуже-дуже довго виходить, а погодні умови не завжди сприятливі, то дощ, то сонце. І дітям дуже важко. Тому, свято для дітей потрібно, але посадовцям там робити нічого. (бажано дівчинку також захопити).

-Я – за. Я вважаю, що дітям треба робити свято, а не чиновникам. Хай знають директор, хай знають батьки, можна на дошці об’яв написати хто це подарував або зробив, а дітям це не потрібно.

-Я вважаю, що радянський підхід, коли приїжджають якісь чиновники і офіційно вітають усіх з 1 вересня, коли діти стоять під палючим сонцем, я й сам у свій час так стояв, це не правильно. Тому, прекрасна ініціатива. Я вважаю, що чиновники і влада має дослухатися до цієї прекрасної пропозиції.

-Я думаю, що 1 вересня має бути більшою мірою днем знань, а не заполітизованим святом, де кожен з посадовців демонструватиме свій внесок. Я думаю, що їх внески і ми так бачимо.

Журналіст – Альона Макаренко
Оператор – Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button