Суспільство (відео)

Щепитися, чи втратити роботу: чернігівці про примусову вакцинацію (Відео)

Вакцинуватися і працювати або звільнитися через відсутність щеплення від коронавірусу – перед таким вибором іноді опиняються представники різноманітних професій. Чернігівці розповіли, чи знають вони про такі випадки та як ставляться до примусової вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20,8% жителів Чернігівщини повністю вакциновані від COVID-19

«Це порушується конституційне право на працю. Людина ж не може бути голодна. Тут просто потрібна роз’яснювальна робота, і проблема ще в недовірі до нашої влади. Українці не дуже вірять, що завозять і як вакцинують».

«Я вважаю, що вакцинуватися просто необхідно. Кожен, звісно, має право вирішувати для себе, а з другого боку – в цій ситуації, певно, треба примушувати».

«Я не знаю, у мене нема такої думки. Я не знаю точно».

«Негативно, тому що людина має право, а так виходить, що це примусово. – А чи були у вас такі випадки серед знайомих? – Чути чула, а серед знайомих такого не було».

«З одного боку, добровільно, але люди всі хворіють. Я вважаю, що потрібні якісь методи. Моя думка, що треба дотискати хоч так. Я вважаю, що треба вживати заходів».

«Що стосується вакцини, то я тільки за, тому що багато випадків захворювань. На цей час саме це вирішення проблеми. – А чи правильно, що іноді погрожують звільненням? – Це рішення кожного особисто. Такого не повинно бути в сучасній країні».

«Я сам вакцинувався. Кожен сам для себе вирішує. Я зараз не працюю, з трудовим колективом не зв’язувався. Але це жорсткі методи, я вважаю, це неправильно. Треба пояснювати людям, доносити правильну думку, а так це не метод».

Деякі опитані зазначили, що чули про випадки, коли людей примушують звільнитися з роботи через відсутність вакцинації, однак особисто в такій ситуації не опинялися.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button