Суспільство (відео)

Школа амбасадорів Чернігова: відкрито реєстрацію на проєкт (Відео)

У Чернігові стартувала реєстрація на проєкт «Школа амбасадорів» (Відео)

 «Школа амбасадорів» – доволі відомий серед чернігівців проєкт. Започаткований ще п’ять років тому, сьогодні він досі користується попитом серед місцевих. Кілька днів тому розпочалася реєстрація на новий потік навчання, аби вже навесні вулицями Чернігова провели екскурсії ті, хто історію міста розповідає душею та серцем. 

«Амбасадори – це не гіди, не екскурсоводи. Це люди, які проводять екскурсії, самі їх пишучи серцем. Від амбасадора ми не очікуємо точних дат або точних подій, але, тим не менше, його екскурсія також захищена на заняттях», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Зважаючи на всі події, які пережило наше місто за минулий рік, організатори ухвалили рішення частково розширити програму навчання, аби, окрім історико-культурних знань про Чернігів, амбасадори могли отримати й низку професійних порад, що, у свою чергу, забезпечать проведення екскурсій із дотриманням усіх інформаційних норм воєнного часу.

«23-й рік ми плануємо розширювати. Додаємо сюди співпрацю з журналістами та науковцями, які займалися записом свідчень людей. Чому? Бо екскурсії 2023 року однозначно будуть перегукуватися з подіями 2022 року, що відбулися в Чернігові», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Змінили організатори й обмеження за віком. Якщо раніше амбасадорами могли стати люди 25+ років, то тепер мінімальний поріг для навчання – 16 років. Тож якщо ви відчуваєте в собі силу та бажання – реєструйтеся.

«4 лютого – перше заняття о 13:00 на базі Туристично-інформаційного центру. Гугл-форма вже відкрита, вона є на сайті нашого центру і так само на соціальних сторінках. Тому радо запрошуємо. Навчання безкоштовне», — Катерина Литвин – заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button