Суспільство (відео)

Штурм обласної адміністрації та «полювання на відьом» Партії Регіонів (Відео)

Новий склад громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації на 2017-18-й роки почав свою діяльність зі скандалу.

Обласну адміністрацію звинуватили в тому, що вона просуває на посаду її голови колишнього члена Партії Регіонів Ігоря Москаленка. Це фактично підтвердив перший заступник губернатора Леонід Сахневич, який особисто керував блокадою будівлі адміністрації від громадських активістів.

— Я вас прошу, закрийте. Я не сказав пропускати, — Леонід Сахневич, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

— Ми в нього запитали, хто ви такий. Він каже – не пропускати. Це Леонід Сахневич. Він каже, що це його особисте розпорядження, — Світлана Жимолостнова, член громадської ради.

— Ви можете прокоментувати, чому не пропускають людей? Не можу. Почекайте, — Леонід Сахневич, перший заступник голови Чернігівської ОДА

Сама рада показала унікальні вміння товкти воду в ступі.

Чотири години вони вирішували рутинні питання зовнішнього вигляду свого бланка, розтлумачення терміну «відкрите рейтингове головування» та обрання керівництва. Емоції спалахнули, коли свою кандидатуру висунув керівник федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко.

—  Ви людина, в якої кров людей на руках. Ви возили тітушок на Майдан, — Світлана Жимолостнова та Ігор Москаленко, члени громадської ради.

— Ви не вважаєте, що ваша кандидатура буде саботувати вибори, тому що ви непопулярна людина в цьому місті, — Сергій Ткаченко, член громадської ради.

Звинувачений у всіх гріхах Москаленко сказав, що він буде найкращим головою громадської ради, і совість за перелічені обвинувачення його не мучить.

—  Мені ні в чому каятись, що я був членом Партії Регіонів. Я з честю вийшов. Не я вийшов, а партія вийшла з мене, — Ігор Москаленко, член громадської ради.

Головним конкурентом Москаленка на виборах голови стала громадський діяч Тамара Петрова. Попри всю критику її конкурента, їй не вдалося вийти переможцем у цьому протистоянні. Набравши 26 голосів підтримки, вона програла Ігорю Москаленку, за якого проголосували 32 члени громадської ради.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button