Суспільство (відео)

Сила – в єдності: допомога від чернігівців для потерпілих унаслідок підриву на Каховській ГЕС (Відео)

6 червня близько 2-ї години 50 хвилин ночі російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, що на Херсонщині. Тонни води вилилися вниз по Дніпру, змиваючи та затоплюючи все на своєму шляху – тисячі людських домівок опинилися під водою.

Аби допомогти тим, хто постраждав унаслідок підриву Каховської ГЕС, об’єдналася вся Україна. Чернігівські волонтери відправили на Херсонщину десятки бусів, заповнених допомогою від місцевих, аби надати їм найнеобхідніше.

«Це вже другий збір. Перший збір був у п’ятницю. Люди приносили різне: засоби гігієни, одяг, продукти ми давали. Люди приносили все що мають: нове, ліки, дуже багато, всі говорили «Нехай Бог помагає», тобто люди щирі, відкриті, дуже хороший фідбек», — Віола Ломоса – волонтерка.

Подушки, ковдри, постільна білизна, одяг, речі особистої гігієни, продукти харчування тривалого зберігання, медичні засоби, дитячі листівки – чернігівці несуть у волонтерські пункти прийому величезні пакети з найнеобхіднішим для постраждалих. Люди, які не так давно самі перебували в блокаді та потребували допомоги, сьогодні віддають останнє своїм співвітчизникам, бо наша сила – у єдності.

Кількох годин збору волонтерам вистачить для того, аби під стелю забити буси необхідними речами та продуктами. Далі у зібраної в Чернігові допомоги – тривала дорога до Херсонщини, де на неї чекають місцеві. Волонтери пропонують людям, які полишили рідні домівки, виїхати до Чернігівської області, адже чимало чернігівців готові надати будинки для проживання. Утім, розвантажені буси повертаються на Чернігівщину порожні – жителі Херсонщини вірять, що скоро все буде добре і вони повернуться додому.

Періодично різні волонтерські організації Чернігівщини відкривають нові збори для потреб потерпілих унаслідок підриву Каховської ГЕС, долучитися до них фінансово або ж проєктами може кожен із нас. Адже сила українців – у єдності. І саме вона – одна з основних умов для Перемоги.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button