Суспільство (відео)

Скорочений маршрут не влаштовує жавинців (Відео)

Мешканці села Жавинка просять, аби 36-й скорочений маршрут продовжили до залізничного вокзалу на період, поки знайдуть нового перевізника. Принаймні звідти простіше виїхати до центра міста, щоби не спізнитися на роботу та відвезти маленьких жавинців до садочків і шкіл.

Відповідне рішення підготували на засіданні виконавчого комітету Киїнської сільської ради. Люди просять, аби управління транспорту та зв’язку надало їм 5 рейсів. Навіть підходящий графік склали.

«Два рейси в ранковий час – о 6:40 і о 7:40. Один – в обід. І ввечері – о 16:30 і о 17:30 із залізничного вокзалу», — сільський голова Людмила Хамазюк.

Селяни зібрали підписи та відправили документ до управління транспорту міської ради. Ініціативна група переконує, що зупинка біля села Жавинка – це ще міська зона. А тому відхреститися від проблеми перевезення мешканців села Жавинка чиновники  не зможуть.

«Будемо добиватися далі. А як нам, дітям? І школи, і дитсадки…Ми теж люди», — мешканка с.Жавинка Ксенія Гарус.

«Зараз канікули, тому менше їздять, а ось почнеться школа, то будуть їхати, дітей же самі не відпустять. А тоді стоїш і всі не влазять», — депутат сільської ради Олеся Власенко.

У селі Жавинка проживають майже півтисячі мешканців, Більша частина навчається та працює в Чернігові. А відтак мешканці просять чиновників налагодити нормальне транспортне сполучення.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button