Суспільство (відео)

Спалах АЧС знищує поголів’я свиней на Чернігівщині (Відео)

Протиепізоотична ситуація досягла критичної межі. Від початку року в Україні зареєстровано 97 спалахів африканської чуми свиней. Серед домашніх свиней зафіксовано 84 випадки, в дикій фауні – 13.

На Чернігівщині картина теж загрозлива: захворювання та загибель свиней було зареєстровано у  ТОВ «Світанок» Бобровицького району та в селі Обмиш Борзнянського району.

«Сьогодні Кабінет Міністрів дуже багато уваги приділяє уваги африканській чумі свиней. Ми розуміємо, що люди, які мають загиблих свиней, не завжди нам про це повідомляють, тобто ми не можемо відстежувати, коли в домашньому господарстві загинула свиня, через те реальну картину дуже тяжко уявити, хоча і Держветслужба відслідковує», — перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

«Ми просто повинні визначити, яка кількість диких кабанів. Тому ми будемо по можливості все-таки проводити інвентаризацію, але це можна провести тільки вже зимою, коли буде зібраний урожай»,перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

На території Чернігівщини проводитимуть заходи депопуляції тварин під наглядом контролюючих органів, щоб не допускати розповсюдження АЧС.

Щоб уберегти поголів’я свиней у місцевих господарствах, треба дотримуватися ветеринарних правил, не завозити свиней без узгодження з Держветслужбою, не допускати забруднення навколишнього середовища відходами тваринництва та повідомляти про всі випадки захворювання свиней до державних ветеринарних установ за зонами обслуговування.

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button