Суспільство (відео)

Спільними зусиллями – до Перемоги: як чернігівці допомогли придбати автівку для захисників (Відео)

Волонтерський рух щодня підтримує фронт і наших захисників, а допомога, без перебільшення, надходить із кожного куточка України, все для єдиної мети – якнайшвидшого вигнання окупантів з нашої землі і нашої Перемоги. Днями в Чернігові завдяки спільним зусиллям волонтерів, благодійників та автомайстрів була придбана та відремонтована автівка, яка служитиме на гарячому напрямку.

«Зараз іде повномасштабна війна, і якщо ти зранку не прокидаєшся з думкою, що ти вчора мало зробив для своєї країни та нашої Перемоги, то можна одразу їхати з країни. Звернення надходять постійно – вони можуть бути не прямі, хлопці можуть звертатися через друзів, знайомих, колег і так далі. Хто готовий допомогти, той і бере цей напрям. Із самого початку війни я співпрацював з кількома фондами і ми разом закривали багато питань. Цю машинку ми придбали для хлопців, які звернулися до мене через мого колегу та друга»,- Василь Нипорка, чернігівський волонтер.

Збір коштів був мегашвидкий – усього два дні, а допомагали українці з різних областей. Зокрема, до збору долучилися й жителі Чернігова та області. Окрім самого авто, також придбали і необхідні деталі для ремонту. А чернігівські майстри на СТО безкоштовно виконали заміну, за що волонтери дуже вдячні. Тож уже за декілька днів автівка поїде на фронт до хлопців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухі супи, молочні каші, енергетичні перекуси: як ніжинська «Зграя вовченят» допомагає ЗСУ (Фото)

«Хлопці просили не називати бригаду. Але загалом це артилеристи, наші боги війни, які прикривають і допомагають нашим піхотинцям, спецпризначенцям і створюють щонайбільше бавовни над головами окупантів і зменшують термін їхнього життя на нашій території.

Зараз напрями, які на мені – це Донецький, Харківський, Сумський, Чернігівський. На Чернігівський напрям нещодавно разом із фондом «We help Ukraine» придбали їм автомобіль та передали разом із медикаментами і різними снеками»,- Василь Нипорка, чернігівський волонтер

Із настанням зимового сезону Захисники як ніколи потребують нашої активної підтримки. Особливо тепер необхідні генератори, зарядні станції та павербанки. А також теплий одяг, поживні снеки, вітаміни. Допомогти зібрати необхідне дуже просто.

«Ви можете відмовити собі в одній чашці кави на день або не взяти собі пиво на вечір, а задонатити кошти на збір. Тому що я вже тривалий час збираю кошти і бачу різні суми, хтось може прислати 1-2 гривні і це також важливо, а хтось може 11-15 тисяч гривень одразу. Не думайте про те, що війна оминає вас, вона стосується кожного, і допомагати теж має кожен. Будь-якою сумою. Можете надати авто – добре, можете знайти генератор – чудово. Навіть якщо можете порадити, де знайти генератор, це все допомога, навіть простий репост – це допомога. Робіть те, що можете»,- Василь Нипорка, чернігівський волонтер.

Знайти всю інформацію про актуальні потреби можна на особистій сторінці волонтера у Facebook та Instagram. А також на сторінці благодійного фонду «Ми допомагаємо Україні».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button