Суспільство (відео)

«Спільно Кемп»: у Чернігові працює креативний простір для підлітків (Відео)

Тренінги з акторської майстерності, бітбоксу, дизайну, а також практика з представниками різноманітних творчих напрямів – чернігівська молодь має можливість спробувати себе в омріяних сферах творчості в межах діяльності в місті «Спільно Кемпу».

«Ми поєднуємо креативні практики з суспільно важливими темами. Ми навчаємо підлітків і молодь дизайну, інновацій, мистецтву вільного руху, акторській майстерності.

Розбираємось з суспільно важливими темами, такими як мінна просвіта, здорове харчування, здоров’я та гігієна, екологія, демократія, вирішення конфліктів»,- Марина Михайленко – операційна керівниця ГО «Культурна платформа. Закарпаття».

Під час тренінгів з учасниками кемпу працюють ментори-практики, які попередньо пройшли відбір та спеціалізоване навчання із роботи з дітьми та молоддю. Кожен із них є фаховим представником певної сфери, ознайомлення з якою заплановане на час роботи кемпу. Наприклад, під час нашого візиту тривав тренінг з акторської майстерності. Проводила його режисерка, актриса театру та кіно Вікторія Коновалова.

«Ми дуже прискіпливо ставимося до відбору і дуже хочемо, щоб молодь зараз отримала натхнення від тих менторів, які до них за якихось інших умов не доїхали б. Тому ми веземо їх з усієї країни, аби трохи надихнути молодь Чернігівщини»,- Марина Михайленко – операційна керівниця ГО «Культурна платформа. Закарпаття».

Цільова аудиторія кемпу – діти та молодь від 10 до 19 років. Для продуктивної та комфортної участі в тренінгах і модулях було ухвалене рішення створити дві вікові групи. Перша – від 10 до 14 років і друга – від 15 до 19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині встановили «освіжаючі арки»

«Для них це безпечний простір, у якому вони можуть ділитися своїми думками, ділитися тим, що їх хвилює, і вони це дуже цінують»,- Марина Михайленко – операційна керівниця ГО «Культурна платформа. Закарпаття».

Головний критерій для оцінки успішності роботи – фідбек від учасників. За словами Марини Михайленко, наразі вони отримують чимало позитивних відгуків. Ми, у свою чергу, також вирішили поцікавитися в учасників, як вони оцінюють роботу «Спільно Кемпу».

«Добре, круто. Можна відпочивати тут.

Вчителі тут добрі»,- Тимур Плеса – учасник кемпу.

Позитивно про роботу кемпу відгукується і юна Марія.

«Мені дуже подобається. Класно тут, дуже круто.

Тут дуже… лайки просто хочу поставити»,- Марія Пояркіна – учасниця кемпу.

У Чернігові «Спільно Кемп» працюватиме до 23 липня. Надалі команда вирушить до інших міст України. Та повернутися на Чернігівщину планують після основного етапу роботи, аби продовжити вивчення креативних практик у громадах області.

«Протягом року, навіть коли «Спільно Кемп» як простір завершить своє перебування в одній із громад, ми продовжимо наші подорожі, вивчення креативних практик і суспільно важливих тем у більш ніж 50 громадах нашої країни. Зокрема, на базі молодіжних центрів»,- Марина Михайленко – операційна керівниця ГО «Культурна платформа. Закарпаття».

Стежити за новинами та планами кемпу можна на їхніх сторінках у соціальних мережах і на сайті. Зареєструватися на безкоштовні тренінги від «Спільно Кемп» може кожен охочий із допомогою інтернет-ресурсів або ж перед початком заходу просто на місці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button