Суспільство (відео)

Старші класи, їдальня та 3D-принтер: першовересневі перетворення «Мудрангеликів» (Відео)

1 вересня у чернігівській приватній школі «Мудрангелики» пролунав перший дзвінок. Учні демонстрували свої таланти, аби розважити присутніх і створити по-справжньому святковий настрій.

Не поступалися оригінальністю й вчителі.

Цього року в навчальному закладі чимало новацій. Одне з найголовніших – це те, що «Мудрангелики» перетворилися з початкової школи – на базову. Тепер тут навчатимуться діти аж до 9-го класу. Збільшився і педагогічний колектив.

«Всі молоді, творчі, креативні. Водночас вони вже мають свої досягнення і не перший рік працюють у школах. Є педагоги, які з вищою категорією, математики, які очолюють комісії з підготовки олімпіад на рівні всеукраїнському», — директор приватної школи «Мудрангелики» Неля Лавриненко.

Окрім базових дисциплін, старшокласники вивчатимуть економіку, веб-дизайн, програмування, робототехніку. Діти матимуть змогу займатися в театральних студіях і спортивних секціях. Також у старшій школі ввели профільні заняття. Починаючи з 6 класу, діти самі обиратимуть ті дисципліни, які вони хочуть поглиблено вивчати.

«Ну і зазвичай у нас 4 години англійської, 2 години іспанської як другої мови. Окрім того, в нас шахи англійською, математика англійською і наука англійською», — директор приватної школи «Мудрангелики» Неля Лавриненко.

Домашні завдання як молодші, так і старші діти виконуватимуть просто у школі. Їм на це відводять півтори години. Також діти матимуть змогу звернутися по допомогу до свого вчителя. Так педагог зрозуміє, на що він має зробити акцент у майбутньому. А старшокласники працюватимуть над науковими роботами. Не оминули новації й найменших мудрангеликів.

«Ми пройшли апробацію, коли урок з двох мов складається. Наприклад, та сама математика українською + англійською. Тепер ми впроваджуємо читання українською й іспанською. То це комбіновані уроки і їх вже буде більше, ніж минулого року, в наших початкових класах», — директор приватної школи «Мудрангелики» Неля Лавриненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новий рік з новими досягненнями: ряди «Мудрангеликів» поповнилися старшокласниками (Фото)

Подбали в «Мудрангеликах» і про обладнання. Для старших класів тут закупили комп’ютери, мультимедійні дошки, 3D-принтер та багато іншого.  Розширилася і територія закладу. Тепер перший поверх займає старша школа, а другий – молодша. Особливістю є дизайнерський ремонт приміщень.

«Ця будівля збудована у 1879 році, її будували як духовне училище. Ми хотіли зберегти максимум тієї історії, тієї автентичності. Ті склепіння, які в ній є, ті інженерні рішення максимально зберегти. Є така еклектика – поєднання старого та нового стилів», — співзасновник приватної школи «Мудрангелики» Ігор Романенко.

Цього року тут з’явилася обідня зала, яка більше нагадує не шкільну їдальню, а затишний ресторанчик.

«Повністю з нуля зроблені харчоблоки й обладнані за останнім словом сучасної техніки. З пароконвектоматами, з сучасними обідніми залами. Тобто створені всі умови для дітей», — співзасновник приватної школи «Мудрангелики» Ігор Романенко.

Цьогоріч кількість учнів у «Мудрангеликах» зросла втричі. Зараз тут здобувають знання 197 дітей, серед яких 60 першачків. Та дирекція закладу каже, що наразі іде запис на другу паралель у 5-х класах. Також ще можна доєднатися до 6, 7 та 8 класу.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button