Суспільство (відео)

Стати «паном» за кілька ходів: чернігівці можуть купувати провідні компанії міста та багатіти (Відео)

Отримати титул «пана» та захопити стратегічні вежі Чернігова. Саме такі можливості дає нова історико-економічна гра, присвячена обласному центру.

«Це є один із інструментів, що формує ставлення містян до міста і саме в цьому ми вбачаємо нашу соціальну складову»,- Артем Мойсієнко, куратор проєкту «Чернігівський пан».

Гра має назву «Чернігівський пан». Її розробляли спільно з провідними істориками міста – Сергієм Лаєвським та Олександром Бондарем. Тому на мапі, що є і полем для гри, можна побачити чимало старовинних об´єктів, серед них і ті, що не збереглися донині.

«Південні ворота – це був власне в´їзд до міста. Це була та брама, через яку проїжджали всі люди в Чернігові. Тобто всі ті елементи, які є в грі, майже всі, вони історично достовірні. У нас також згадуються чернігівські легенди певні. Наприклад про золото пана Полуботка, сам Полуботок є одним із персонажів гри»,- Артем Мойсієнко, куратор проєкту «Чернігівський пан».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентують першу історично-економічну настільну гру про наше місто (НАЖИВО)

Суть гри схожа на «Монополію», однак процес більш динамічний.

«Ми зберегли механіку купівлі підприємств, але додали механіку історичної концепції. У нас через картки події розкриваються. Є картка з гарматою, де розповідаються моменти з життя Чернігова»,- Артем Мойсієнко, куратор проєкту «Чернігівський пан».

Фінансову підтримку проєкту надали чернігівські бізнесмени. Загалом це 28 компаній. Саме їх і можна «купувати» в процесі гри. Зараз розробники «Чернігівського пана» працюють над тим, аби зробити гру масштабною. Для цього вони планують зробити велике ігрове поле.

«Щоб у громадських місцях розкладати це поле розміром 4 на 6 метрів, робимо великі кубики і замість усіх цих фігурок діти ходитимуть по ігровому полю, їм ставитимуть запитання, за відповіді вони отримуватимуть і нові знання про Чернігів, і солодощі та призи»,- Артем Мойсієнко, куратор проєкту «Чернігівський пан».

Загалом «Чернігівський пан» розрахований на вік гравців від 8 років. За словами розробників, гра може стати і оригінальним подарунком. Її можна індивідуалізувати, замовивши фігурки із зображенням реальної людини або зробивши будь-які гравіювання на органайзері.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button