Суспільство (відео)

Телеграм – усе? Думка чернігівців (Відео)

В Україні зареєстрували законопроєкт про регулювання Телеграму. Через це в суспільстві почали жваво обговорювати можливе блокування цієї соціальної мережі на території країни. Раніше обговорювали подібне блокування ТікТоку через значний вміст відео з пропагандою росії.

Ми запитали чернігівців, як часто вони користуються соціальними мережами й інтернетом загалом, яку інформацію зазвичай шукають.

«Читаю новини, просто дивлюсь якісь відео розважальні».

«Користуємося щодня».

«Багато часу я користуюся інтернетом. Маю сторінку в ТікТоку».

«Політикою цікавимося, подіями, які в країні, аналізуємо, думаємо».

«Те, що мені треба, я зайшла подивилася і все. Я не люблю соціальні мережі. Мене вони не дуже цікавлять. Що мені треба, якесь питання виникло – я зайшла, написала в пошуку, подивилася і все».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині запрацювала мобільна аптека

«Щодня я користуюся. Інстаграм, Ютуб, ТікТок. Усе використовую».

«Усі користуються зараз інтернетом. Новини дивлюся, якісь потрібні рецепти. Для собачки ось сплести».

Як бачимо, чернігівці значний час приділяють інтернету та спілкуванню в ньому. Як вони реагують на можливе блокування Телеграму та ТікТоку?

«Погано. – Чому? – Ви що, там уся інформація, там усе ми читаємо. А як же без Телеграму? А тривоги? А все читати? Ви що? Ні-ні-ні. Це потрібне нам».

«Телеграм, мені здається, навряд. А ТікТок теж. Це ж не російські інтернет-сайти, додатки. Мені здається, навряд чи відбудеться їх блокування».

«ТікТок – це мережа для вільного часу, для перегляду відео. Звісно, це можна і в Інстаграмі робити, але там звично».

«Нормально. Абсолютно. Зручно, звісно, але що робити? Якщо треба, то треба так. ТікТок не подобається мені. Спершу дивилася, а потім перестала».

«Дуже багато там фейків. Наприклад, у Телеграмі. Це треба мати час, мати бажання ще повторно в інших джерелах вишукувати інформацію, чи це фейк чи це правдива інформація. Багато людей ведуться на це».

«Я вважаю, знайдуться якісь альтернативи, тому, можливо, так. Буде сумно, але я вважаю, що якось воно чимось переб’ється».

«Заборона – це не рішення в будь-яких випадках. Знаємо, і сухі закони, і все інше, багато чого. Тому тут треба боротися якось не заборонами».

Проте насправді зараз ніхто не блокуватиме ці соцмережі. У законопроєкті йдеться, зокрема, про блокування в мережі Телеграм незаконного контенту й інформації, що порушує закони України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button