Суспільство (відео)

Тема сексуального насильства та австрійка-рятівниця: жіноче багатоголосся Олени Печорної (Відео)

Олена Печорна – одна з найтитулованіших і найжіночніших романісток Чернігівщини – нещодавно видала свій черговий, уже п’ятий роман.

«Дуже жіноча і носить таку символічну назву «У затінку земної жінки». З цією книгою в Олени Печорної пов’язано стільки вперше, що я навіть втомилася рахувати. Вперше я писала історію, що базувалася на реальних подіях. Уперше працювала з історичним матеріалом. Загалом я називаю цю книжку жіночим багатоголоссям, бо мене підтримувала, мені допомагала величезна кількість жінок»,- Олена Печорна, письменниця.

Тема – непроста доля жінки. Загалом цей напрям творчості письменниці зароджувався ще в її дитинстві.

«Усе почалося в дитинстві. Я просто була сором’язливою дівчинкою, яка дуже любила читати. Книжок було багато, ще я дофантазовувала, потім були варіанти підліткових щоденників. І якось непомітно це перейшло в історії художнього плану»,- Олена Печорна, письменниця.

На думку Олени Печорної, книжки, теми творів обирають свого автора. Перший роман вона почала писати ще в студентські роки, закінчила в декретній відпустці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три рівні поваги та алфавіт із трьох компонентів: у Чернігові організували безкоштовні курси корейської (Відео)

«До речі, з цього приводу знаю, що читачі мені бажали хронічної декретної відпустки, щоб вистачало часу для творчості»,- Олена Печорна, письменниця.

А найтяжчою книжкою називає свій четвертий роман – «Химерниця».

«Цю книжку писала найдовше. 5 років. Іноді бували такі моменти, що, думала, крапку поставлю. Це дуже непроста книга про жіноче мовчання. Тема сексуального насилля над жінками. Мені дуже хотілося б, щоб, читаючи саме цю історію, ми співчували таким молоденьким дівчаткам. А не поза спинами казали, що сама винна»,- Олена Печорна, письменниця.

Сюжет нової книжки письменниця називає дуже світлою, але непростою історією про жінку-австрійку, життя якої було пов’язане з селом Горбове, що на Куликівщині, і яка в роки Другої світової війни врятувала це село від спалення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button