Суспільство (відео)

Тенденція до глобального потепління: чернігівський метеоролог розповів, якою буде зима (Відео)

Чого жителям Чернігівщини чекати від зими, яка вже повноцінно, з морозами, починає вступати у свої права. Чернігівський метеоролог розповів, що продовження торішнього тренду на люту зиму не передбачається.

«Наприклад, британська організація Met Office розрахувала, що по Україні зима буде теплішою за норму на 0,5 – 1 градус. І опадів буде приблизно норма. Тобто продовжується такий погодний тренд, що зараз тепліша погода», — Юрій Сибірцев, метеоролог.

Загалом на Чернігівщині маємо такі середні показники температур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіаційні тумани та вплив природного диму на здоров’я людини: чернігівський метеоролог розповів про причини туманів (Відео)

«Середня температура в грудні – мінус 3-4 градуси. В січні – мінус 6,5 градуса. І в лютому – мінус 4,5 градуса», — Юрій Сибірцев, метеоролог.

Від цих показників треба відняти в середньому градус у бік потепління. Щодо опадів, то у вигляді снігу або дощу очікуються від 46 мм у грудні до 38 мм у лютому.

Чернігівці ж мають своє бачення, якою буде нинішня зима.

«Якщо осінь така легенька і температурний режим плюсовий, то зима, напевно, буде холодна».

«Тепла. Здається, буде така, як зараз».

«Я думаю, що клімат змінюється, то буде менше снігу, щороку чимраз менше».

Загалом, за словами метеоролога, як у світі, так і в Україні очікується збереження тенденції до глобального потепління, тобто поступове незначне підвищення температур у всі пори року.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button