Суспільство (відео)

Величезна риба і порятунок із льодової пастки: рибалки з Чернігова – про свої трофеї та пригоди (Відео)

«Ота штучка вішається, мотильок називається. А з цього мотилька вилуплюється комарик. І от рибка цією штукою підгодовується. І вона припливає, як цікавиться. Ну, сьогодні тиск, мабуть, великий. Вона не хоче», — Олександр Коновал, любитель зимової риболовлі.

Олександр Коновал – любитель зимової риболовлі. Уже майже 40 років він приходить на річку, аби порибалити та відпочити. Через мінливість погоди риба зараз погано ловиться, розповідає місцевий рибалка. Подекуди за день можна не піймати жодної. Проте були й дуже хороші улови.

«18 кілограмів. – Коли це було? – Взимку це було. – А що за риба? – На Дніпрі. Сом», — Олександр Коновал, любитель зимової риболовлі.

Здебільшого на Стрижні в Чернігові збираються вже досвідчені рибалки з цікавими історіями та власними трофеями.

«Щука 10 кілограмів. Найбільший. Узимку тут же 4,5 кг – короп. Минулої зими. Ось товариш сидить позаду, на 4,600 піймав одного. Це минулої зими вона клювала тут. А цієї щось погода змінюється, не клює. Ви ж бачите, яка зима: то -15, то +3. 50 років уже таке захоплення, коли почав ходити на риболовлю. Батько як забрав, так і дотепер вудочку не випускаю з рук», — Василь Міхно, любитель зимової риболовлі.

Та попри досвід, зимова риболовля залишається небезпечною. Навіть із досвідченими рибалками можуть трапитися непередбачувані ситуації.

«Плавав на спині, лежав отак на воді. Це було на течії. На Прип’яті ще. Хто вам допоміг? – Сам виліз. Там лунка на лунці. Всі розбіглись одразу. Лід хороший, просто там промоїна була замерзла. Щоправда, викручуватися довелося. Зрозуміло. Зимою ватники викрутити теж проблема. Це було десь у 1982 році», — Василь Міхно, любитель зимової риболовлі.

Аби таких ситуацій не траплялося, перш ніж вийти на лід, треба перевірити його товщину і під час перебування на льоду дотримуватися правил безпеки. А також варто попіклуватися про теплий одяг і не перебувати довго на морозі. Аби улюблене зимове заняття було приносило радість, а не шкоду.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button