ВійнаСуспільство (відео)

Теплі ковдри, матраци та обігрівачі: мешканці зруйнованого будинку в Чернігові отримали допомогу від благодійників (Відео)

Майже вщент вигорілий і зруйнований багатоквартирний будинок по вулиці Мазепи в Чернігові почали відновлювати. Тут уже відновили фасади, балконні плити та встановили вікна, тепер тут виконують внутрішні ремонтні роботи. Але більшість мешканців, окрім оселі, втратила все, що нажила раніше, тому зараз люди потребують речей першої необхідності. Таку гуманітарну допомогу для жителів зараз надають благодійники.

«Сьогодні благодійний фонд «Право на захист» роздає 98 непродуктових наборів. Це набори для мешканців, які постраждали від збройної агресії російської федерації, а саме: будинок по вулиці Мазепи, 56. У цих пакунках знаходяться все, що необхідне для осіб, які постраждали від бойових дій, зокрема це матраци, теплі ковдри, подушки, набір посуду, обігрівачі та кухонні набори»,- Віктор Кошель, юрист БФ «Право на захист».

Мешканці пригадують, будинок обстрілювали двічі.

«Моє помешкання зруйноване повністю, немає жодної вцілілої стіни. Те, що не добили, то згоріло в пожежі. Були два прильоти, один – 12 березня, другий – 15-го. Зруйновано пів будинку, зараз у людей немає нічого і вони потребують допомоги. Ми дуже дякуємо, що нам привезли ковдри, матраци, електрообігрівачі, рушники та гігієну. Людям це дуже потрібно в цей час»,- Олена Комлаш, мешканка будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках Миколайчик збиратиме гроші на допомогу для ЗСУ

«Це нам дуже було потрібно, бо деякі люди втратили своє майно, бо була згоріла частина.

Тому ми дуже-дуже вдячні, ось є теплі подушки та матраци, дуже вдячні»,- Лариса Чернявська, мешканка будинку.

Благодійний фонд працює за Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, у Чернігові є офіс, куди можуть звертатися мешканці міста, які постраждали від повномасштабної війни з росією.

«У місті Чернігові також розташований офіс благодійного фонду «Право на захист». Він знаходиться по вулиці П’ятницька, 49. Там завжди є чергові юристи, вони надають безкоштовні юридичні консультації. Працюють також психологи, які надають кваліфіковану психологічну допомогу»,- Віктор Кошель, юрист БФ «Право на захист».

Також працює і гаряча лінія юридичної допомоги: 099 507 50 90, 068 507 50 90, 093 507 50 90

Вона працює щодня з 8:00 до 21:00.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button