Суспільство (відео)

За кермом як спосіб життя: чернігівці відзначають авто свято (Відео)

Без машини світ не милий – в останню неділю жовтня відзначають своє професійне свято автомобілісти і дорожники. Мета свята – показати важливість автомобілів у сучасному світі, адже кількість професій, які пов’язані з використанням автотранспорту, вражає. Дійсно, чимало з нас просто не уявлять свого повсякденного життя без авто.

Чернігівець Юрій – водій із багаторічним стажем і на власному авто любить подорожувати.

«Стаж більше 10 років. Люблю подорожувати, об’їздив майже всю Європу. Цікавий випадок був у Словаччині, коли я їхав містом і діти стояли перед пішохідним переходом, я зупинився спеціально їх пропустити. Але діти не пішли, вони чітко знають – поки машина на дорозі, переходити дорогу не можна. Якщо автомобіль – треба 100% впевнитись у безпеці. Звісно, дороги, розмітки,знаки. Коли приїжджаєш до Європи, все легко читається, навіть водій без досвіду їздить чудово», — водій зі стажем Юрій.

Для таксиста Євгенія автомобіль не лише засіб пересування, а й інструмент заробітку.

«За кермом, якщо гарна дорога та дешевий бензин, я дуже багато проводжу часу. На наших дорогах, які ще не до кінця добре відремонтували, провожу мало. Тому що більше провожу під машиною, ремонтуючи її. Вітаю всіх зі святом», — Євгеній.

– Це велике свято – День автомобіліста. Бажаю, щоб пальне та запчастини були дешевшими.

Також водії нарікають на несправедливість Феміди щодо нещирих автомобілістів.

— Я хочу, щоб правила були одні для всіх людей. На жаль, для простих людей правила суворі, а для дуже багатих, які займають певні посади, – правил немає. Кожна людина повинна дотримуватися правил і за порушення нести відповідальність.

До привітань долучилися й пересічні чернігівці.

Ні цвяха, ні жезла! От побажання для водіїв

– Всього доброго на дорогах. Щоб побільше було уважних пішоходів і відповідальних водіїв.

Усіх автомобілістів вітаю з професійним святом.

— Частіше зупинятися на пішохідних переходах і бачити зебру.

Хоч із кожним роком машини більш модернізовані, все одно не слід забувати про правила дорожнього руху як водіям, так і пішоходам.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button