Суспільство (відео)

Токсичний бізнес: у Чернігові державний апарат безсилий проти виробників брикетів (Відео)

Токсичний бізнес, що не по зубах жодному державному органу перевірки. Працівники офісного приміщення в промисловій зоні по вулиці Індустріальна, що за КСК, вже близько двох місяців задихаються від їдкого диму з сусіднього тирсобрикетного виробництва.

«Щойно вітер у наш бік, тирса летить в офіс, забруднює територію, нічим дихати, кашляємо всі. Неможливо працювати», — В’ячеслав Шамсутдінов, працює поряд із «токсичним» виробництвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина у Forbes: бізнес-журнал про успішних земляків

«Постійно неприродний запах вугілля або тирси, і періодично йде дим», — Надія Кобзар, працює поряд із «токсичним» виробництвом.

Спершу на всі прохання усунути незручності звучали обіцянки, які надалі не виконувалися. Для боротьби з отрутою вирішили звернутися до відповідних інстанцій.

«Почав писати в служби – в МНС, в екологічну службу, в охорону праці, в міську раду, тому що земля також не оформлена. Всюди відписки на екологічну службу. Екологічна служба заборонила, лише можна випробовувати. Але люди як працювали, так і працюють», — В’ячеслав Шамсутдінов, працює поряд із «токсичним» виробництвом.

За словами людей, не можуть зупинити токсичні викиди й ті факти, що, наприклад, на виробництво не підведена вода.

«Немає води. Як можна відкривати таке виробництво, коли немає води? Викликав пожежних. Кажу, що це ж небезпечне виробництво. Відповідають мені: «ми нічого не можемо зробити», — Володимир Кобзар, працює поряд із «токсичним» виробництвом.

Або ж що обладнання там інколи вибухає.

«Вибухнула їхня бочка. Були пожежні, була поліція, кажу: «ну, після цього можете закрити?». – «Ні, ми нічого не можемо», — Володимир Кобзар, працює поряд із «токсичним» виробництвом.

Сусіди тирсобрикетного виробництва скаржаться на недолугість системи, яка чекає жертв і лише потім починає діяти. У свою чергу виробничники не захотіли спілкуватися з пресою та давати коментарі, захистивши себе високим парканом.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button