Суспільство (відео)

Транспортний колапс на Масанах: мешканці мікрорайону перекривали автомобільний рух (Відео)

Восьма ранку. Люди можуть потрапити на Масани лише пішки. Адже поліція не пускає сюди автотранспорт. Можливий лише виїзд із мікрорайону.

У різних частинах мікрорайону рух перекривали вже люди, періодично пропускаючи транспорт. Таким чином мешканці Масанів намагалися привернути увагу до будівництва газової заправки по вулиці Незалежності.

«Акція проти будівництва газової заправки. Цільове призначення землі – автостоянка».

Люди кажуть, що вимушені вдаватися до таких кардинальних дій.

«Щоб влада нас почула, почув забудовник, що є люди, вони проти, думка громадськості при облаштуванні комунальної землі не була врахована. Були акції протесту, було припинено будівництво. Але зараз будівництво розпочалося заново», — Олена Ципенко, учасниця акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Масанах поновилися роботи з будівництва скандальної заправки (Фото)

«Це небезпечно для людей, це небезпечно для дітей насамперед. Там поряд і дитячий майданчик, і купа магазинів, школа поряд. Усіляке може в нас статися», — учасниця акції.

«Я не хочу, щоб біля будинку була заправка, краще зробили б стоянку для машин, аніж АЗС. Дихати цим всім, діти маленькі, майданчики. Так буде краще для всіх, якщо буде автостоянка», — Наталія, учасниця акції.

Мешканці мікрорайону розповіли, що недавно будівництво знову відновили.

«На період виборів обіцяли практично всі, що тут заправки не буде. Вибори пройшли, поволі почали завозити, машини приїжджають уночі, коли люди не бачать. Привозять цеглу для викладання доріжок. Уже вивантажили 4 машини. А 24 числа заливали там бетон. Ми теж виходили на протест, ті, хто в балаклавах, нас штовхали, виганяли. Обматюкали», — Ніна, учасниця акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечне будівництво в центрі мікрорайону: жителі Масанів протестують проти автозаправки (Відео)

На місці, де планують зведення газової заправки, наша знімальна група застала лише охоронця. Він заперечив проведення будь-яких робіт.

«Якісь роботи тут проводяться? – Ні. Поки нічого».

Аби вирішити ситуацію, люди вже звернулися до суду.

«Ми довго вирішували, яким буде предмет позову і хто буде відповідачем. Вирішили все ж оскаржувати дозвіл, який було видано 4.06.2020 державною будівельною інспекцією. Все ж таки вона з неврахуванням вимог законодавства видала незаконний дозвіл, згідно з яким зараз будується газозаправочний пункт», — Катерина Данькова, учасниця акції, юрист.

Це вже четверта акція протесту. Мешканці Масанів кажуть, що продовжуватимуть боротися проти заправки, поки їх не почують.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button