Суспільство (відео)

«Це круто»: в Чернігові рятувальники знайомили дітей зі своєю роботою (Відео)

У Чернігові рятувальники влаштували свято для школярів. Напередодні Дня рятувальника, який відзначатимуть у п’ятницю, 17 вересня, в обласній дитячій бібліотеці в ігровій формі відбулося навчання для чернігівських школярів. Їм розповідали про роботу ДСНС, а також юне покоління навчили «азів» безпеки.

«Щоб пояснити, як поводитися в різних надзвичайних ситуаціях. Обізнаність дітей допомагає підвищити рівень безпеки як для дорослих, так і для дітей», — Олег Кожухар, керівник методичного кабінету навчально-методичного центру ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Піротехніки пояснювали дітям, як поводитися з потенційно вибухонебезпечними предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові рятувальники вивільнили з ями їжачка

«Щоб діти розуміли, що у жодному разі не потрібно чіпати, переносити, крутити, стукати, підпалювати, тому що може бути надзвичайна ситуація. Тобто треба сповістити нашу службу або поліцію», — Михайло Ільєв, начальник групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Вчили рятувальники й першої допомоги, знайомили з професійним обладнанням.

«Автомобіль рятувальний. Самостійна аварійно-рятувальна машина. Ми можемо показати її комплектацію, розказати, як ми на ній працюємо. Показати інструмент аварійно-рятувальний, де і як ми залучаємося, пояснити», — Олексій Ільченко, рятувальник.

Усього було п’ять локацій для ознайомлення – мобільно-інформаційна, піротехнічна, кінозал безпеки життєдіяльності, перша медична допомога та пожежно-рятувальна машина.

Враження дітей були неймовірні.

«Це круто. Я такого ще ніколи не бачив», — Михайло, школяр.

«Хороші відчуття. Начебто я рятую когось», — Артем, школяр.

«Цікаво було подивитися, як рятують людей, які потрапили в аварію. Робота рятувальника – це дуже важливо», — Ксенія, школярка.

Загалом такі щорічні заходи спрямовані на просвітницьку роботу серед населення та мають на меті пояснювати людям важливість роботи «надзвичайників».

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button