Суспільство (відео)

Це може вбити вашого собаку: ветеринари назвали продукти, які заборонено давати чотирилапим улюбленцям (Відео)

Харчування – один із найважливіших аспектів, щоб ваш чотирилапий улюбленець залишався з вами якомога довше. За словами ветеринарних лікарів, принципово корми для собак діляться на дві категорії.

«Харчування собаки – це вибір кожного господаря. Це може бути і натуральне годування – м’ясом, кисломолочними продуктами, кашами, також можуть бути готові корми виробничі»,- Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Обидва варіанти харчування є нормою. Небезпеку становить так званий людський корм.

«Єдине, що я рекомендую, – не годувати зі стола. Тобто не давати ті харчі, які їдять люди. Цього всього давати не можна ні котам, ні собакам»,- Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Для собаки їжа повинна готуватися окремо та бути свіжою. Харчування має бути регулярним, збалансованим і одноманітним.

До харчових небезпек фахівці зараховують вживання, наприклад, сильно жирної їжі або ж часте споживання кісток, особливо для тварин у віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо пропустили другу дозу вакцини: в МОЗ дали рекомендації

«Для старих собак… та й молодим ні до чого годування одними кістками. Перистальтика з віком стає слабшою і, звісно ж, із харчуванням кістками починаються копростази, закупорки кишківника»,- Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

А перелік хвороб через їжу у тварин ідентичний до людських.

«Такі ж, як і в людей. Панкреатити, гастрити, ентерити, запальні процеси в усьому шлунково-кишковому тракті, починаючи від ротової порожнини та закінчуючи прямою кишкою»,- Ірина Змієвська, заступник начальника Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

Чернігівці ж здебільшого намагаються вибирати між збалансованим натуральним і збалансованим заводським. Принаймні, за їхніми словами.

«Годую переважно кормом, оскільки, якщо годувати натуральним, то тут дуже важко збалансовувати, щоб вони їли і яйце, і м’ясо, і кашу. Тобто простіше купити корм, де все збалансовано»,- Катя, чернігівка.

«Переважно гречана каша. Періодично дружина дає ще щось. Але здебільшого гречана каша. М’ясо – тільки телятина відбірна. І чергуємо м’ясо з рибою»,- Михайло, чернігівець.

«Годуємо кормом протиалергічним. – Тобто здебільшого корм? – Тільки на кормі»,- Жанна, чернігівка.

Загалом же в тварин усе як у людей – часто треба вибирати або здоров’я, або смаколики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button