Суспільство (відео)

Центр розвитку дитини «Дочки-синочки» пропонує унікальну в Чернігові систему розвитку та виховання (Відео)

Уже невдовзі чернігівські мами і татусі зможуть долучити свою маленьку дитину до світу популярного напряму виховання. Його авторка – італійський педагог Марія Монтессорі.

«Ми йдемо за природою дитини, ми їй даємо зробити все самій, тобто все починається з практичного життя, дитина робить усе сама, педагог лише спостерігає. Потім, якщо треба, то втручається та корегує. Колосальний потенціал закладений у дітях, просто ми не завжди це розуміємо, а Монтессорі навчає нас виявляти цей потенціал», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

У Чернігові педагогічне вчення Марії Монтессорі, якому вже понад сотня років, пропагуватиме дитячий садок «Дочки-синочки». Він запрацює вже цього року.

«Я спеціаліст міжнародного рівня за системою Марії Монтессорі, здобула освіту та диплом, який дає мені право працювати по всьому світу від 0 до 6 років. І, звісно, цікавинка нашого центру – я плавно щоразу більше застосовую методику Марії Монтессорі», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

Поки садочок готують до відкриття, зануритися в педагогіку Марії Монтессорі, а також виховання дитини можна і сьогодні – у Центрі дитячого розвитку «Дочки-синочки», що працює в Чернігові вже п’ять років. Дітей навчають кращі педагоги, які пройшли навчання та суворий відбір.

«Я наш центр ще називаю «Храм дитини». Я намагаюсь вкласти всю душу та прошу всіх, я навіть кажу: дівчата, педагоги, якщо ви відчуваєте, що це не ваше, йдіть. Але якщо ви знаєте, що ви дасте все тепло, все серце, всю любов дітям, – тоді вам до нас», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

Навчальна база теж шикарна – яскраві класні кімнати, які не нагадуватимуть діткам про нудну школу та цікаві дидактичні матеріали, які так і хочеться потримати в руках.

«У нас неодмінно висока якість, хороший матеріал, я прихильниця натурального. От на кулінарію ми купуємо кераміку або порцеляну», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

Двічі на тиждень у Центрі розвитку «Дочки-синочки» проводять заняття для діток від одного року. Найменші відвідують заняття з мамами або татусями.

«Від одного рочку застосовуємо переважно розвиток дрібної моторики, сенсорики й неодмінно рухова активність, без чого діти не можуть просто», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

Індивідуальні заняття теж користуються попитом. Щосуботи вихованці центру відпочивають разом із педагогами.

«У нас щосуботи – такий собі вихідний день: це і фізкультура для хлопчиків, і хореографія для дівчаток, є кулінарна школа, є креативні заняття, художня школа, у нас є ще уроки доброти, їх веде матушка. Немає нав’язування релігії, ми пояснюємо, що таке любов, як ставитися одне до одного, як ставитися до старших, як треба поважати одне одного», — керівник Центру дитячого розвитку «Дочки-синочки» Ірина Позняк.

Гармонійно розвинені дітки, які вміють логічно мислити і вже в юному віці самостійно ухвалюють рішення, – такими випускниками пишається Центр розвитку дитини «Дочки-синочки». На виховання дитячий заклад запрошує діток. Програма розвитку розрахована на навальний рік – з осені і аж до літа.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button