Суспільство (відео)

Творчі майстер-класи, вікторини та підготовка до школи: новий проєкт для дітей і підлітків у Чернігові (Відео)

Підтримка дитини, яка постраждала через війну, – надважливе і водночас надскладне завдання. Аби надати дітям, підліткам і їхнім родинам кваліфіковану допомогу, в Чернігові запрацював проєкт «Спільно. Точки зустрічі».

«Ідея створення проєкту почалася з початком війни. Доволі швидко ми розпочали роботу в Харківській підземці, і вже 13 березня були облаштовані дитячі куточки на всіх станціях метро. Після цього ми почали будувати нашу мережу. Чернігів – десяте місто, в якому ми відкрили свої точки»,- Дмитро Лобанов – керівник проєкту «Спільно. Точки зустрічі».

Головна мета для організаторів – допомогти дітям позбутися стану апатії, в який їх загнала війна. Для цього на кожній точці, залежно від уподобань дітей, формується окремий розклад занять. Також на кожній локації працює психолог, який бере участь у формуванні занять і в будь-який момент може надати кваліфіковану допомогу.

«Головна ідея проєкту – психоемоційна підтримка дітей під час війни. І в межах цього напряму ми зважаємо на ті напрацювання, кожна точка зовсім унікальна. Але все рухається навколо одного формату, навколо однієї ідеї – підтримки дітей під час війни»,- Дмитро Лобанов – керівник проєкту «Спільно. Точки зустрічі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерський штаб замість молодіжного центру: «Куб» – про реалії існування в умовах війни (Відео)

Кожна зустріч продумана і має свою тему. Разом із заняттями для розвитку та психологічним розвантаженням організатори мають на меті підготувати дітей до школи та життя в умовах війни.

«Діти займатимуться майстер-класами. Вони малюють, вони ліплять, вони складають якісь в іграх пазли. Також у них є освітні заходи – як убезпечитися, як поводитися у складній ситуації. На жаль, такий час, що потребує таких знань»,- Юлія Дарницька – місцева координаторка проєкту «Спільно. Точки зустрічі».

Щоб відвідувати клуб, треба попередньо зареєструватися, адже кількість місць обмежена.

«У нас є реєстрація, є канал у Телеграмі «Спільно. Точки зустрічі. Чернігів» і у нас є розклад у клубі «ЮНІСТЬ» на вході, тому можна приходити і записуватися. Бо кількість відвідувачів обмежена. Тому записуватися. Також у нас діє клуб «Україна», він біля школи «Мудрангелики». І будемо ще третю точку відкривати»,- Юлія Дарницька – місцева координаторка проєкту «Спільно. Точки зустрічі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button