Суспільство (відео)

Волонтерський штаб замість молодіжного центру: «Куб» – про реалії існування в умовах війни (Відео)

Корюківський молодіжний центр «Куб» до війни був улюбленим місцем місцевої молоді, тут вони працювали над створенням і розвитком нових проєктів. Свої двері «Куб» уперше відкрив у 2020 році, тоді й розпочав свою активну діяльність. Кубівці також активно співпрацювали з молодіжними центрами з інших міст. Стіни «Кубу» свого часу стали свідками багатьох цікавих, активних і яскравих заходів.

«Загалом ми займалися різними молодіжними та дитячими проєктами, які були як у стінах Молодіжного центру, так і на вулиці, на різних майданчиках у нашому місті.

Тобто змагання, що пов’язані з активністю не лише міста, але й гостей: ми запрошували молодь із сіл нашої громади, запрошували наших друзів з інших молодіжних клубів, аби ми мали можливість інтегруватися, спілкуватися та знайомитися»,- Володимир Онищук – директор Молодіжного центру «Куб».

Із початком повномасштабного вторгнення діяльність центру змінила вектор, сьогодні це – волонтерський штаб. Усі приміщення «Кубу» заставлені коробками з гуманітарною допомогою. Щодня до центру приходять десятки містян, тут вони отримують необхідну допомогу.

«Змінилася кардинально. Тієї діяльності, яка була, бути не може. Ми сюди не можемо запросити молодь. До війни в нас був активний рух, а зараз ми займаємося волонтерською діяльністю.

Ми працюємо дуже тісно з міською владою, як і з районною також. У цьому партнерстві ми залучаємо ресурси для того, щоб полегшити життя нашої громади в такий тяжкий час. Це і продуктові набори, і засоби гігієни. Це ті речі, які зараз необхідні, якими ми займаємося»,- Володимир Онищук – директор Молодіжного центру «Куб».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для тих, кому від 8 до 35 років: у Тупичеві працює молодіжний центр «Петарда»

Та окрім видачі гуманітарних пакунків, працівники «Кубу» також займаються організацією різноманітних заходів, що мають на меті згуртувати громаду та допомагати тим, хто зараз почувається не у своїй тарілці.

«Крім того, ми займаємося проєктами, які інтегрують у суспільство внутрішньо переміщених осіб. У нас був проєкт із програмою «DOBRE» – ми спільно з Будинком культури впроваджували своєрідний центр підтримки внутрішньо переміщених осіб, психологічний – діти з мамами мали можливість пити чай, спілкуватися і просто одне одного підтримати.

Намагаємося проводити такі проєкти, аби згуртовувати громаду та допомагати тим, хто потребує нашої допомоги»,- Володимир Онищук – директор Молодіжного центру «Куб».

Зроблено багато, та попереду ще більше. Адже кожен новий день сповнений нових ідей і нових проєктів, які розробляють і втілюють у життя працівники Молодіжного центру.

«Якщо брати найближчі плани: скоро приїде партія допомоги. Нам надають продуктові набори і ми будемо розповсюджувати їх по місту та громаді.

І так само хочемо здійснити вже другий велопробіг. Плануємо зустріч молоді з Мени, Сосниці, Корюківки в Сосниці для спілкування, дозвілля та активного відпочинку»,- Володимир Онищук – директор Молодіжного центру «Куб».

Сьогодення вимагає від нас кардинально нових пристосувань. Та живучи в новій реальності варто зберегти те, що так активно підтримувало нас до війни – нашу життєрадісність і позитив.

«Отакі проєкти, заходи трохи змішаного характеру. Але отаке в нас життя, і нам необхідно пристосовуватися до цих умов, аби перемогти. Ми маємо бути активними, позитивними, бо Перемога – саме за такими»,- Володимир Онищук – директор Молодіжного центру «Куб».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button