Суспільство (відео)

У чернігівських школах відкриють особливі класи (Відео)

В інклюзивних класах Чернігівщини побільшало на п’ятдесят одного учня з особливими потребами. Для таких дітей в області створюють інклюзивно ресурсні центри. Один із них планують відкрити в Чернігові.

«Дитина повинна навчатися в звичайному середовищі, щоб могла отримати якісні послуги», — начальник управління освіти Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

Якісні послуги особливі діти можуть отримати в сучасних навчально-розважальних класах. Цьогоріч їх тільки починають створювати. Для цього Чернігівська ОДА підписала меморандум про співпрацю з благодійним фондом Марини Порошенко.

«У нас сьогодні інклюзивною освітою будуть займатися кілька шкіл. А також створюються 4 медіотеки», — перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Одну таку мають відкрити в Корюківці, решту – в Чернігові. Щоправда, поки що туди завозять обладнання та меблі. А освітяни мали би зробити капітальні ремонти.

«Це сучасна бібліотека, де діти будуть і навчатися, і відпочивати. Там і комп’ютерна система буде, це такі собі кімнати відпочинку», — завідувач відділу інтернатних закладів та інклюзивного навчання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Людмила Зленко

Такі класи повинні відвідувати і звичайні учні, і діти з особливими потребами, а відтак освітяни беруться забезпечити безбар’єрний доступ до медіотек.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператори: Сергій Бутько, Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button