Суспільство (відео)

У Чернігівському колегіумі імені Шевченка вибрали нового ректора (Відео)

Сьогодні в Національному університеті «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка відбувся другий тур виборів ректора. Його учасниками стали два кандидати, переможці першого етапу виборів – Олег Шеремет і Світлана Стрілець. Кандидати розповіли про робочі плани у випадку перемоги.

«Підвищення якості освіти, інновації в організації освітнього процесу. Обов’язково має бути співпраця з міжнародними партнерами та українськими вишами. Це міжнародні обміни та обміни з колегами з інших університетів»,- Світлана Стрілець, кандидат на посаду ректора та в.о. ректора НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

«Багато моїх програмних засад ґрунтуються на співпраці органів місцевого самоврядування, місцевих громад. І ми знаємо, що розпочався бюджетний процес, що дуже важливою є співпраця саме на цьому етапі»,- Олег Шеремет, кандидат на посаду ректора НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

Усього у виборах мали право брати участь 406 виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим ректором Національного університету «Чернігівський колегіум» став Олег Шеремет

«Це науково-педагогічні та педагогічні працівники, далі не менше як 15% – це студенти, які обираються студентським самоврядуванням. І третя категорія виборців. Це до 10% – наш навчально-допоміжний персонал, який не є науково-педагогічними працівниками»,- Володимир Дятлов, перший проректор НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка, голова оргкомітету з виборів ректора.

Перший тур показав надзвичайно високу явку виборців, що наближалася до 100%.

«У першому турі була дуже велика активність виборців. Із 406 осіб проголосували 400, тобто понад 98% виборців узяли участь у першому турі»,- Лідія Федун, голова виборчої комісії НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

Самі ж виборці очікували після обрання нового керманича вишу стабільності та розвитку в роботі їхнього закладу.

«Стабільної роботи, яка обов’язково поліпшуватиме нашу науку, поліпшуватиме робочі ситуації»,- Микола Лазаренко, доцент НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

«Хотілося б, щоб розклад був більш стабільним, а так усе мені подобається»,- Софія Авраменко, студентка НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

«Найголовніше, щоб зберігся цей навчальний заклад. Це найголовніше зараз. Тому що, з огляду на ситуацію в країні, з огляду на ставлення держави до медицини, освіти, то тільки це хвилює»,- Михайло Прокопенко, старший лаборант НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

«Ректор розвиватиме і наукову діяльність університету, і підтримку студентів»,- Павло Нагорний, студент НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.

У результаті ж волевиявлення студентів і персоналу закладу в другому турі перемогу здобув Олег Шеремет. За нього проголосували 215 виборців, а за Світлану Стрілець – 155. Тож відтепер «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка має нового ректора.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button