Суспільство (відео)

У Чернігові готують майбутніх мерів: дитяча бізнес-гра, яку рекомендує «Forbs» (Відео)

Чернігівські діти в ігровій формі керують містом, вирішують важливі стратегічні завдання та отримують серйозні менеджерські навички. Йдеться про бізнес-гру «Я – мер». На перший погляд, це звичайна настільна забава, але насправді це тренажер, що навчає дітей певних навичок.

«Ми вчимо мислити стратегічно. Підлітки заводять інвестиції, вкладають гроші, вчаться бачити можливості. Вчаться домовлятися та будувати відносини, і в такій ігровій формі вчаться грати на результат», — Олена Пономаренко, керівниця бізнес-школи для підлітків.

Бізнес-гра «Я – мер» визнана однією з кращих розвиваючих ігор для дітей і підлітків за версією «Forbs». Поки в одній аудиторії вчаться розвивати своє місто, в іншій підлітки пробують створювати свою справу та розвивати її.

«Франчайзинг» – це більш складна гра, але це також про бізнес, про відносини і це про те, як створити невеличке підприємництво, як його масштабувати і як прийти до кращого результату», — Олена Пономаренко, керівниця бізнес-школи для підлітків.

Подібні бізнес-ігри також повертають дитину до живого спілкування, адже тенденції великої залежності від гаджетів неабияк впливають у майбутньому на навички взаємодії з суспільством. А останні роки пандемії та онлайн-навчання тільки сприяли цьому. Гліб уже більше як п’ять років захоплюється подібними іграми.

 «Чому подобається займатися? Тут розвивається логічне мислення, вчишся, як правильно працювати з грошима. І, напевно, комунікувати з підлітками та іншими людьми загалом», — Гліб, учень бізнес-школи для підлітків.

Визначатися з професією радять ще змалечку, щоб якомога раніше почати підготовку до своєї мрії. Тому сучасна чернігівська амбітна молодь нині має унікальний шанс – в ігровій формі отримати серйозні навички менеджерської справи. Хтозна, можливо, в недалекому майбутньому хтось із героїв цього відео стане прогресивним мером міста-героя Чернігова.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button