Суспільство (відео)

Знову в Жавинці бунт: люди просять повернути перевізника (Відео)

У центрі Жавинки збирається мало не все село. Не лякає людей і злива. Мітингують, бо їм відрізали транспортне сполучення з містом. У Чернігові працює та навчається переважна більшість мешканців цього села. А чотири дні тому єдиний 36-й автобусний маршрут, що їхав до Чернігова, перестав ходити. Від нього відмовився перевізник ДП «Пассервіс», який багато років поспіль його обслуговував. Та нині нарікає, що не вистачає водіїв, а тому не може надавати якісні та вчасні послуги. Тепер людям пропонують добиратися дачним автобусом до зупинки КСК, а звідти вже – до міста.

«Я працюю в місті, не на КСК. Нащо мені їхати на КСК? Тут сісти ніде, коли ми сідаємо тут, кажуть, невигідний. Як не вигідний? Хоч би до центру довозили. Щоб і ми могли доїхати. Ми не люди чи як?» — запитує мешканка с. Жавинка Людмила Реус.

Від дачного кооперативу до зупинки КСК щопівгодини курсують два «ПАЗики» тролейбусного управління. Через такі схеми перевезень жавинці спізнюються на роботу та мають безліч інших проблем.

«У мене на 7.30 робочий день. А перший автобус іде в п’ять хвилин. Я спізнююсь, але мені в управлінні транспорту сказали, що кріпосне право скасували, і це мої особисті проблеми», — розповідає місцева мешканка Оксана Варгілес.

«Треба в 5-й ранку вставати, щоб завезти одну дитину до школи, потім знову повертатися, і тільки потім на роботу», — бідкається місцева мешканка Юлія Окост.

Ба більше, начальник управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради Юрій Горбань каже, що проблеми жавинців його аж ніяк не стосуються. А щоб їздити було дешевше, запровадили тролейбусні проїзні квитки. Тепер вони дійсні і в новоствореному маршруті 36-с.

«У цій ситуації зобов’язане організувати перевезення для мешканців міста Чернігова. Мешканці Жавинки – це територія району. І всі питання до райдержадміністрації», — зазначає начальник Управління транспорту і зв’язку Юрій Горбань.

У чернігівській районній адміністрації вже пишуть клопотання на міську раду та ОДА.

«Ми будемо порушувати це клопотання перед міської радою та на координаційній раді ОДА, щоб повернути маршрут таким, яким він був. І пишемо листи з цього приводу», — розповідає перший заступник голови чернігівської РДА Анатолій Кругол.

Нового перевізника шукатимуть не раніше, ніж за три місяці. Тоді управління транспорту оголосить конкурс на 36-й маршрут. Та мешканці кажуть: чекати не будуть. Якщо чиновники місцевого рівня їх не почують – перекриють рух транспорту по вулиці Івана Мазепи.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button