Спорт (Відео)Суспільство (відео)

У Чернігові «Інтер» здобув перемогу у дворовому футболі (Відео)

Останні вже додаткові хвилини гри після важкого матчу: гравці, яким від 10 до 14 років, намагаються вловити удачу. На футбольному полі гаряче: тут і серйозні падіння футболістів, і жовта картка за порушення правил. Напруженню тренерів команд, здається, нема меж.

«У фіналі була важка гра для нас, і тільки на пенальті все вирішилося», — розповідає тренер команди «Інтер» Дмитро Почтар.

Неспокійно було й на лаві вболівальників. За футболістів переживали їхні тата, мами, дідусі та бабусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворовий футбол на Градецькому відзначився яскравими пенальті й штрафними картками

«Та всяк було, більшість кричали, оплесками підтримували», — говорить Марія Писанка – вболівальниця.

З рахунком 2:1 перемогла команда, яка на початку турніру з дворового футболу була на лаві запасних і могла взагалі не потрапити у гру. І це – «Інтер».

«У нас было два решающих мяча – один тот, что мы забили, он последний удар. А второй тот, что отбил вратарь. Если бы не он, то, скорее всего, мы могли б проиграть», — відзначає Денис Галенко – гравець команди «Інтер».

«Моя команда – молодці. Вони теж забивали у грі. Цей кубок – наша гордість. Він буде стояти у нашого тренера. Ось він тренер, тренер», — говорить Назар Олексенко – воротар команди «Інтер».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворовий футбол кличе

Дворовий футбол такого масштабу серед дітей у мікрорайоні Градецький відбувся вперше. Нещодавно тут відкрили сучасний багатопрофільний спортивний майданчик, не забарилися і з грою. У дворовому турнірі взяли участь 8 команд. Ініціатором турніру став депутат міської ради Сергій Вакуленко.

«Для того, чтобы поддерживать молодежь, чтобы дети активно занимались спортом, мы решили провести турнир по дворовому футболу 4Х4. Он собрал очень большое количество участников, родителей. Все довольны, масса эмоций. Мы увидели то, что развитие молодежи и постройка таких площадок для Чернигова это первостепенный вопрос. Благодаря этому у нас растут лидеры, чемпионы, которые в дальнейшем будут играть в мировых клубах», — вважає Сергій Вакуленко – депутат Чернігівської міської ради.

«Ми дуже вдячні нашому депутатові, він нас запросив, і ми прийшли сюди, щоб підтримати оцих діток, це наше майбутнє», — говорить Надія Олексеєнко – жителька мікрорайону.

Головний спонсор турніру – Благодійний фонд «Наш край». Учасники гри отримали від нього подяки за участь і солодкі подарунки, а от фіналісти й переможці – медалі й цінні подарунки – флешки, павербанки і м’ячі.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button