Суспільство (відео)

У Чернігові на усиновлення дітей велика черга (Відео)

Ці люди дали дітлахам другий шанс на власну родину. Вони відважилися прийняти у свою сім`ю дітей, які з різних причин залишилися без батьківської любові та опіки.

Олександр має рідну доньку, однак доля розпорядилася так, що він став батьком ще для двох своїх племінників. Рідна сестра Віталія померла, в неї лишилося двоє дітей. Перед чоловіком постав нелегкий вибір.

 «Проживаємо в селі, це було важке рішення взяти на себе відповідальність за дітей, щоб направити їх у потрібному життєвому напрямку. Хлопчику 11, дівчинці 15 років. Хочемо, що вони вступили до хороших закладів, і створили свої родини, щоб, не дай Бог їхні діти не повторили такої долі »,усиновив своїх племінників Олександр Шавекін.

Таких, як Олександр, у Молодіжному театрі зібралося три десятки. 30 вересня в Україні відзначають день усиновлення, він збігається із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії.

«Це свято людяності, доброти та милосердя. Свято батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною»,заслужений артист України Олексій Биш.

На сьогоднішній день в області налічується 2100 дітей-сиріт, з них 1905 вже живуть у родинах-опікунів та дитячих будинках сімейного типу. Процедура усиновлення проходить простіше, коли дітей до себе забирають родичі. В іншому випадку потрібно пройти цілий цикл випробувань.

«Для усиновлення відповідно постанови 905 Кабміну є певний перелік документів, які батьки мають зібрати, потім вони приходять у службу у справах дітей, ці документи перевіряються, перевіряються умови проживання, дається висновок, люди визначають яку б дитину хотіли взяти, далі йде підбір дитини, встановлення контакту»,начальник служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько.

Уся процедура триває не менше двох місяців. Здебільшого усиновлюють дітлахів родини, які не мають власних дітей. Що менший вік дитини, то більше охочих стати для неї батьками. Наразі в черзі на усиновлення в області стоїть 41 родина.

Ще статті по темі

Back to top button