Суспільство (відео)

Остання воля матері: гроші від творчості для бійців АТО (Відео)

Сини поетеси з Мрина Ніни Кугут — Ісаєнко вже після її смерті презентували збірку віршів  матері «Озвусь на музику небес». Поетеса, вчителька української мови та літератури пішла з життя у квітні цього року, тому біль втрати як ніколи відчувалась під час заходу. Книга розказує про життя та любов до Батьківщини, згадуються в ній і буремні криваві події нашої новітньої історії.

«Останні роки дуже переживала за ті події, які трапились на Майдані. Це також підкосило її здоров’я. У цій книзі є розділ, який так і називається «Герої Майдану. Герої АТО», — Юрій Ісаєнко, син поетеси Ніни Кугут – Ісаєнко.

Тираж книжки 720 примірників. До цього виходила ще одна книга поетеси – «Квіти на морозі». Останню свою збірку творів вона присвятила бійцям АТО і вже будучи тяжко хворою, сказала Юрію та Анатолію свою останню волю.

«Весь тираж вона посвятила. Це була її остання воля, всі кошти, які будуть вилучені за цю книгу, до копієчки, передати воїнам АТО», — Анатолій Ісаєнко, син поетеси Ніни Кугут- Ісаєнко.

На сьогодні вже продано і подаровано близько 300 примірників. Реалізують їх через друзів, знайомих, мережу Інтернет, а відтепер і через  книжковий магазин «Інтермеццо». У синів поетеси та їх побратимів учасників бойових дій на Сході є мрія щоб ця поезія була почута в кожній школі і стала взірцем для виховання підростаючого покоління.

«Велике бажання, щоб долучили до шкільної програми. Бо там розказується про любов до Батьківщини, до всього оточуючого. На цьому потрібно виховувати наше підростаюче покоління. Тільки на любові», — Станіслав Прощенко, ніжинець, учасник АТО.

Також атовці презентували свої плани, щодо створення щоденника для учнів, який матиме  історично-патріотичний підтекст. У ньому будуть відмічені всі значущі дати подій на Майдані та боротьби за нашу територіальну цілісність. Планується, що щоденник буде випущений до осені і в нього включать вірші Ніни Когут – Ісаєнко.

Представники громадськості дуже сподіваються на підтримку влади в  популяризації творчості нашої землячки і цінностей, які вона хотіла донести нашому суспільству.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button