Суспільство (відео)

У Чернігові нагородили переможців конкурсу аматорських відео (Відео)

У Чернігові підбили підсумки першого обласного конкурсу «Молодь! Армія! Країна!». Його започаткував обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Саме тут і провели урочисту церемонію нагородження переможців. У центрі пояснюють, що конкурс приурочили до 30-річчя з дня створення Збройних сил України.

«Одним із завдань територіальних центрів є військово-патріотичне виховання молоді. Тому виникла така слушна думка, щоб започаткувати проведення конкурсу аматорських відеороликів саме серед підростаючих захисників і не тільки захисників, а й захисниць. Ми хотіли довести, що в нас підростаюче покоління – це справжні патріоти ЗСУ і своєї держави», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

У конкурсі взяли участь діти з усієї області. Вони знімали тематичні ролики, які потім розміщували на сторінці Центру комплектування у Facebook. Усього надійшло понад 170 відеороликів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє чернігівських письменників отримали відзнаки престижного літературного конкурсу

«Чи складно було знімати відео? Ми навіть отримали від цього задоволення. Там на різні теми короткі відео про Україну, наскільки вона мелодійна», — Анастасія Москалець, переможниця конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» (м. Носівка).

«Ми не раз уже знімали відео. Багато цим займаємося. Щоправда, трошки в нас якість не така. Але ми від цього отримали кайф. Нам це сподобалося», — Артур Ковтун, переможець конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» (м. Носівка).

«Я знімав відео про мого земляка Ігоря Кістерного, який загинув на фронті. Я розповідав про його подвиги, про життя, про його маму. Він грав за нашу футбольну команду. Після його загибелі ми щороку проводимо змагання з футболу на його честь», — Артем Борисенко, переможець конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» (м. Семенівка).

«У нашому ліцеї є військовий музей, в якому ми й знімали цей відеоролик. Ми розповідали вірші для ЗСУ та демонстрували власні здобутки, що є в нашому музеї. Ми вітали нашу армію, тому що вони – наш тил, наша гордість. Наше мирне небо над головою. Тому ми долучилися до цієї акції і зробили таке відео привітання», — Христина Петухова, переможниця конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» (Чернігівський ліцей №32).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талановита фельдшерка з Чернігівщини стала фіналісткою художнього конкурсу

«Я розказував вірш, а ще одна дівчинка дякувала армії за те, що вона є і нас захищає», — Нікіта Пискун, переможець конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» (Чернігівський ліцей №32).

Переможців обирали за кількістю лайків під кожним відео. Голосувати могли усі користувачі соцмереж. Усього було три номінації.

«Перша номінація – це «Слава Україні, Героям Слава», друга – це «Армія з народом, народ із своєю армією», і третя – «Я – патріот незалежної держави». Це і танці, це і вірші, це і фотоколаж, це і як діти показують свої навички з військово-патріотичного виховання з предмету «Захист Вітчизни». Це і відвідування членів сімей загиблих воїнів. Як вони поширюють свій патріотизм і втілюють його в життя», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Був і заохочувальний приз для найактивнішого учасника.

«Ми запросили юнака, йому 10 років, який не набрав дуже великої кількості лайків, але було видно, що дитина це знімала від серця, від душі, тож ми вирішили також додатково нагородити його за активну участь, щоб підняти йому бойовий дух», — Олег Гончарук, полковник, військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Переможці конкурсу отримали цінні подарунки від меценатів, які долучилися до цієї ініціативи. Зокрема це музичні центри, планшети, мобільні телефони, та фітнес-браслети.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button