Суспільство (відео)

У Чернігові облрада віддала територію облдержадміністрації в приватні руки (Відео)

Продовження п’ятої сесії Чернігівської обласної ради затвердило низку дискусійних питань. Першим стала передача в оренду приватній компанії двору обласної державної адміністрації.

«У нас біля обласної державної адміністрації залишаються буквально 12 соток без заїзду, тобто вища президентська влада в області залишається без подвір’я», — Іван Дементов, депутат Чернігівської обласної ради («Слуга народу»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові може з´явитися притулок для жертв домашнього насильства (Відео)

Думки в цьому питання розділилися. Окремі депутати говорили: якщо не віддати в оренду двір, то погіршимо «бізнес-клімат».

«Але в цьому випадку ми насправді стримуємо розвиток бізнесу», — Дмитро Блауш, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Наступне питання стосувалося комунального підприємства  «Ліки України». Депутати не подовжили договір його оренди, в якій воно зараз перебуває, тому невдовзі його можуть виставити на аукціон і бюджет отримає більше надходжень.

«Чому не почекати 3-4 місяці і не зробити через аукціон? Це ж надходження до обласного бюджету?» — Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Важливим питанням стало звернення від імені об’єднаних територіальних громад області до представників центральних органів влади, у зв’язку зі змінами норм законодавства, що позбавляють бюджети громад надходжень.

«Позбавляє бюджет територіальних громад 5% акцизного податку з продажу тютюнових виробів шляхом перенесення обов’язку платити цей податок до державного бюджету. Для бюджетів усіх територіальних громад України це втрата майже трьох мільярдів гривень», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Також серед важливого депутати проголосували за реорганізацію обласного кардіологічного центру шляхом його приєднання до Чернігівської обласної лікарні.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button