Суспільство (відео)

У Чернігові презентували мапу, що допоможе виборцям краще комунікувати з депутатами (Відео)

Громадянська мережа «ОПОРА» презентувала мапу приймалень депутатів і партій. Її створено на основі дослідження їхньої роботи, проведеного в липні та серпні цього року. Про це журналістам розповіла координаторка Громадянської мережі «ОПОРА» в області. Знайти мапу можна на сайті організації.

«Чия це приймальня, коли вона працює і контактні дані. Тобто всю інформацію, яку отримали офіційно, ми винесли на мапу. Ця мапа буде поповнюватися і, відповідно, хто ще не встиг надати цю інформацію, а хотів би, просимо долучитися»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернігівській області.

Наталія Висіканець також зазначила, що комунікація між мажоритарниками і виборцями слабка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уночі на Чернігівщині очікуються заморозки

«Буквально нещодавно я спілкувалася з мешканцями однієї з територіальних громад і вони зазначили, що зверталися до депутата ВР, який закріплений за їхнім округом, пропонували, на що могли би піти ці кошти, але навіть не отримали зворотного зв’язку й відповіді від депутата. Тому ми можемо говорити про доволі слабку комунікацію виборців і депутатів»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернігівській області.

До того ж «ОПОРА» вивчала другий розподіл субвенцій у регіоні. Наталія Висіканець зазначила, що Кабмін розподілив ще 1,9 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Найбільше субвенцій припало на медичні заклади. Це 21 із 47. У грошовому еквіваленті це 32 мільйони гривень.

«На заклади освіти спрямують 12 субвенцій, загальною вартістю понад 13 із половиною мільйонів гривень. Сфера ЖКГ та інфраструктурні проєкти отримали 11 субвенцій, вартістю 8 млн 600 тисяч гривень. Дві субвенції виділили на дитячі та спортивні майданчики вартістю понад 628 тисяч гривень. одна субвенція припала на соціально-культурну сферу. Її вартість 5 млн грн. На ремонт доріг у 2021 році субвенції не передбачені»,- Наталія Висіканець, координаторка Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернігівській області.

Загалом же цього року всі округи Чернігівщини отримали субвенції. Докладно ознайомитися з результатами дослідження можна на сайті Громадянської мережі «ОПОРА» та дізнатися, на які об’єкти залучать ці кошти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button