ВійнаСуспільство (відео)

У Чернігові прийняли програму для компенсації ремонтів і заміни вікон (Відео)

У Чернігові затвердили програму часткової компенсації мешканцям міста на відновлення вікон, зруйнованих унаслідок російської військової агресії. Зокрема йдеться про соціально незахищені категорії населення.

«У місті 717 будинків пошкоджено непрямим влучанням, 146 – прямим влучанням. Це приблизно 59 тисяч квартир, і одне з великих питань, що стосується підготовки до опалювального періоду, – необхідність вставити вікна у квартирах, у яких вони пошкоджені. Насамперед це стосується домівок незахищених верств населення»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

Для отримання грошової компенсації необхідно подати заявку та копію відповідних документів про приналежність до соціально незахищених верств населення, наприклад – пенсійного посвідчення або довідки про групу інвалідності, або посвідчення багатодітної сім’ї чи довідки про отримання державної допомоги для малозабезпеченої сім’ї тощо. Зробити це можна звичайною поштою, або залишити конверт у спеціальній поштовій скриньці у відділі звернень громадян Чернігівської міської ради, або скористатися електронною поштою.

«До заяви додається склад зареєстрованих осіб у приміщенні, копія довідки, що підтверджує приналежність заявника до категорії, яка має право на компенсацію, копія паспорта та номер платника податків. І ця заява передається до відділу звернень громадян на Шевченка, 9. Після опрацювання ця заява буде передана до департаменту соціального захисту та в управління ЖКГ.

Управління ЖКГ віддає відповідне доручення управителю, ОСББ чи ОЖБК вийти на зазначену адресу та зафіксувати пошкодження вікон»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці грають в «Ігри патріотів» (Фото)

У процесі такого обстеження буде визначено обсяг квадратних метрів і кількість пошкоджених вікон, а також орієнтовну суму компенсації.

«Після отримання від управляючої компанії, ОСББ, ОЖБК довідки про огляд вікон департамент соціальної політики ЧМР письмово інформує заявника про право на отримання орієнтовного розміру часткової компенсації за кожен квадратний метр, з розрахунку 1 метр квадратний – 3 тисячі гривень. Сума компенсації не може перевищувати фактичних видатків на відновлення вікон. Бо якщо не замінюється вікно в цілому – металопрофіль і склопакет, а тільки склопакет, то він дешевший. Відповідно, тому ми тут і кажемо, що сума не може перевищувати фактичних витрат»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі вже можна вибирати підрядника, і після установки чи ремонту вікон необхідно буде надіслати другу заяву до соцзахисту.

«До заяви додається копія договору про придбання або встановлення вікон. Копія акта виконаних робіт, реквізити рахунку, на який мають бути перераховані кошти, і довідка в довільній формі від житлової організації, що ці роботи дійсно виконані»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

Увесь перелік процедури та необхідних документів невдовзі з’явиться на офіційному сайті муніципалітету. Там також можна відстежувати статус заяви. Цією програмою можуть також скористатися і ті мешканці, які вже зробили заміну вікон. В такому випадку необхідно мати підтверджувальні документи про пошкодження та акт виконаних робіт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button