Спорт

У Корюківці грають в «Ігри патріотів» (Фото)

Важливо, що в нинішній непростий час у Корюківці не забувають про молодіжне змістовне дозвілля. Нещодавно відбулися «Ігри патріотів», на які завітали учасники з Наумівки, Олександрівки та, звісно, Корюківки. До повномасштабного ворожого вторгнення запрошували суттєво більше молоді з різних громад.

Такі ігри в Корюківці – регулярні, їх влаштовують уже другий рік поспіль. Щоправда, відбуваються вони в різних формах. Незмінним залишається лише те, що це – командні змагання, в межах яких відбувається гра «Захоплення прапора», інтелектуальні батли та частування.

«Захоплення прапора» – це гра, яка до вподоби нашій молоді, і старша молодь, як ми себе називаємо, залюбки грає. Суть у тому, що бігаємо на стадіоні й одне в одного відбираємо знамена або прапори. Це гра, яка займає багато часу – дві або три години. Її цієї п’ятниці також проводили. Але тоді накрапав дощик, то запропонував скасувати гру. Але учасники не погодилися, сказали, що хочуть грати, тож грали», – у коментарі для ЧЕline зазначив Володимир Онищук, директор корюківського молодіжного центру «КУБ».

Цього разу інтелектуальна складова гри не вдалася. Адже приміщення не дає можливості проводити зустрічі на тривалий час, оскільки в ньому розміщується гуманітарний штаб.

Зазвичай інтелектуальна гра відбувається у формі вікторини, в якій не перемогти без знань історії, географії і біографій відомих персоналій, пов’язаних з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі на Чернігівщині діти відпочивають і тренуються на спортивній базі (Фото)

Замість інтелектуального батлу цього разу відбулось навчання.

«Ми проводили заняття з медичної допомоги. Є людина, яка з нами постійно співпрацює – Денис Мостович, військовий і радник нашого голови районної військової адміністрації. То в нас було навчання, як поводитися під час бомбардувань, як надати медичну допомогу постраждалому», – розповів Володимир Онищук.

Безумовно, що для кожної гри навчальна складова змінюється. Охоплюють питання лідерства, командотворення та інших тем.

І, мабуть, найулюбленіша для всіх частина гри – гастрономічна.

«Ми намагаємося завжди пригощати наших гравців. У мирний час відбувалися масштабні міжрайонні змагання. Тож і частування відбувалися з українським колоритом – варили вареники, а раніше і борщ на багатті готували», – повідомив директор корюківського молодіжного центру «КУБ».

Хоч нинішня гра за розмахом була не така масштабна, як раніше, але позитивний заряд і порцію хорошого настрою отримали всі учасники – геть юні та старші.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Back to top button