Суспільство (відео)

У Чернігові розвивається новий дитячий футбольний клуб «Північ» (Відео)

Знайомтеся, ці хлопчаки – учасники новоствореного дитячого футбольного клубу «Північ». Зараз у команди цих юних спортсменів мета одна на всіх. 

Звісно, кожен із них розуміє, що для досягнення поставленої мети треба багато працювати і тренуватися. Тому мало не щодня вони зустрічаються на стадіоні, де разом зі своїми тренерами роблять усе можливе, аби втілити амбітну дитячу мету в реальність. Зараз «Північ» – це повноцінний футбольний клуб, утім, починалося все з волонтерських занять у вільний час.

«Коли москалі почали відходити, зрозуміло, що робити тут було нічого, у нас із тренерами. З’явилася ідея – чому нам не влаштувати волонтерські тренування для дітей? Щоб зняти стрес, щоб дітлахи трішки відволіклись від усього, що відбувається», — Максим Чаус – засновник, головний тернер ФК «Північ».

Нечасті волонтерські тренування переросли в ідею створення футбольного клубу, що буде здатен конкурувати з уже відомим спортивними брендами Чернігівщини. Зараз клубівці роблять свої перші кроки у футболі, утім, вони вже доволі амбітні.
«Ми працюємо для того, аби це покоління досягло високих результатів. Зараз ми граємо на турнірі в Києві з групою старшого віку, це 2013-14 рік народження, молодша група (2015-2016) перебуває в Чернігові, на змаганнях місцевого рівня, мають певні успіхи, але, сподіваюся, в майбутньому буде набагато краще», — Олександр Бондар – тренер ФК «Північ».

І саме задля того аби бажане «набагато краще» якомога швидше втілилось у життя, в тісній кооперації працюють тренери та батьки вихованців клубу. Зараз «Північ» не має стабільної фінансової підтримки, а це суттєво обмежує можливість придбання необхідного інвентарю та участі у виїзних змаганнях, адже більшість витрат лягає на плечі батьків.

«Коли відбуваються якісь змагання, ми складаємося грошима, оплачуємо поїздки, тренер намагається знайти спонсора, який оплачує дорогу, якусь суму ми, звісно, оплачуємо. От зараз вони кудись на Закарпаття збираються їхати, також ми оплачуємо. Але це добровільні внески, аби наша команда починала конкурувати з кимось», — Тетяна Дубовик – бабуся учасника ФК «Північ».

«На сьогодні офіційного жодного фінансування в нас немає, бо ми зараз лише на початку свого шляху. У нас є батьки, які збирають благодійні внески, на які ми купуємо м’ячі та інвентар. Також нам допомагають хлопці з нашого футбольного клубу «Десна». У майбутньому, звісно, ми шукаємо і спонсорів, і допомогу збоку», — Максим Чаус – засновник, головний тернер ФК «Північ».

Юні чемпіони під час тренування викладаються на всі 100%, вони точно знають, що їхня мета досягається складною працею над собою, і готові самовдосконалюватися. Та зараз успіх ФК «Північ» залежить не лише від них, тож усі його учасники чекають на необхідну підтримку, аби зайняти заслужене місце на футбольному олімпі.


Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button