Суспільство (відео)

У Чернігові стартував процес оформлення пільгових транспортних карток (Відео)

«Для мене це дуже живо: я пішла, зробила ксерокопію паспорта, дві сторінки, зробила ксерокопію пенсійного, прийшла і тут мені хлопчина одразу сказав: підійдіть до цієї стійки, я швиденько заяву підписала, поставила дату – і я вільна», — Валентина Власко – жителька Чернігова.

Валентина Власко – жителька Чернігова, зранку 1 лютого вона прийшла до департаменту соціальної політики ЧМР, аби оформити заяву на отримання пільгової проїзної картки. Жінка стала однією з перших, хто зареєструвався та надав відповідні документи. За її словами, вся процедура зайняла в неї кілька хвилин.

«Я поглянула, зранку було чимало людей, але зараз черга швидко рухається, всі біжать, туди-сюди, всі задоволені, я не бачу жодних перешкод для отримання», — Валентина Власко – жителька Чернігова.

Із 1 лютого в Чернігові стартував процес оформлення заяв на отримання пільгових транспортних карток для проїзду в громадському транспорті міста.

«Ми організували додаткові робочі місця, залучені працівники всього департаменту, додаткових робочих місць на сьогодні дев’ять. Якщо буде необхідність – працюватимемо ще швидше», —  Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Оформити заяву на отримання пільгової проїзної картки можуть жителі Чернігова, які зареєстровані в місті та мають посвідчення, що підтверджує їх належність до пільгових категорій населення. Згідно з переліком, розміщеним на сайті Чернігівської міськради, оформити пільгову картку можуть представники 16 пільгових категорій населення.

Щоб отримати пільгову проїзну картку, жителям міста, які можуть претендувати на її оформлення, необхідно зібрати певний пакет оригіналів документів, також підготувати їх копії та звернутися до департаменту соціальної політики Чернігівської міськради.

«При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код і посвідчення, що дає право на проїзд у міському пасажирському транспорті. Якщо людина приходить і має з собою оригінали документів та копії, це все відбувається значно швидше, аніж якщо люди приходять без копій», —  Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Заплановано, що оформлення транспортних карток триватиме до кінця 2024 року. В той же час, перші пільгові транспортні картки, за словами директора департаменту соціальної політики ЧМР Ірини Марчук, жителі Чернігова зможуть отримати вже за кілька днів після оформлення.

«Ми формуємо реєстри, передаємо їх на транспортну компанію, вона, у свою чергу, оформлює самі транспортні картки, передає нам і десь через 10 робочих днів, я думаю, ми зможемо видавати людям, які їх сьогодні оформили», —  Ірина Марчук – директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько  

Ще статті по темі

Back to top button