Суспільство (відео)

У Чернігові відбулися змагання з баскетболу – завершальний етап проєкту «Пліч-о-пліч» (Відео)

29 травня в Чернігові відбувся обласний етап командних змагань серед школярів у межах проєкту «Пліч-о-пліч». Він став завершальним у проведенні відбору для подальшої участі у Всеукраїнському етапі змагань.

«За ініціативи президента Володимира Зеленського на території України, де це можливо, зважаючи на безпекові умови, відбуваються змагання. З нашої області більш ніж половина шкіл взяла участь у цих змаганнях, а це орієнтовно 20 тисяч дітей», — Юрій Музика – начальник управління освіти Чернігівської ОДА Юрій Музика – начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

На заключному етапі змагань чотири команди школярів Чернігівщини змагалися за першість у баскетболі. Захищати честь своїх громад до обласного центру 29 травня приїхали представники команд із Корюківського, Ніжинського, Прилуцького та Чернігівського районів.

Загалом же, під час проведення змагань у межах проєкту школярі Чернігівщини змагалися за першість у чотирьох командних видах спорту: волейбол, футзал, баскетбол і спортивне орієнтування.

«П’ять видів спорту – волейбол, футзал, баскетбол, чирлідинг та спортивне орієнтування. У нас чирлідинг не дуже розвинений, тож тільки з області поїде команда. Стосовно решти видів спорту, то практично на всіх рівнях відбувалися змагання, і представляти область на Всеукраїнському рівні будуть команди з громад», — Юрій Музика – начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

Проєкт «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні змагання» відбувається в чотири етапи. Перший етап – шкільний, другий проводиться між школами територіальних громад, третій етап – районний, четвертий – обласний.

«У школі між собою класи змагалися, потім їх брали на змагання в громаді, в громаді кілька шкіл, які змагалися між собою, за право захищати громаду на міському чи сільському рівні. Потім від громади їхала команда на районний рівень, де відбувалися змагання між районами. Зараз же ті, хто вийшов на обласний етап, – це п’ять команд від кожного району», — Юрій Музика – начальник управління освіти Чернігівської ОДА.

Надалі команди-переможці представлятимуть Чернігівщину на Всеукраїнському етапі змагань.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button