Суспільство (відео)

Диверсанти, а не будівельники: Атрошенка розчарували повільні ремонтники підземки (Відео)

Незручності, пов’язані з перекриттям дороги над підземкою, що біля готелю «Україна», чернігівці терпітимуть щонайменше до 18 вересня. Сподіватися на поновлення авторуху раніше – марно. У цьому чернігівського міського голову Владислава Атрошенка на ранковій нараді в міськраді запевнив головний інженер підприємства, яке виконує ремонтні роботи.

«Є технологічний процес – кожен шар має висохнути, щоб нанести інший шар», — головний інженер ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ» Андрій Шульга.

«Фарбуйте й дуйте одразу, щоб висохло», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Рішенням виконкому дорогу над підземкою перекрили аж на місяць – із 18 серпня. Міський голова Владислав Атрошенко вже зрозумів, що це було помилкою. Адже День міста ремонтники можуть зустріти просто над розритою підземкою.

«Будь ласка, я вас прошу, закінчіть роботи максимум 20-го числа, я так розумію, там ні розмітки не буде, нічого зараз із Гомеля гості приїдуть, ну недобре диверсанти, а не будівельники», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підземку біля «України» не пускатимуть людей

До Дня міста поспішають доробити й Алею Героїв. На ранковій нараді підрядники, проектанти та міський голова порахували лавки, які невдовзі виставляють у парковій зоні. Запроектовані 120 лавок завезти до свята не встигнуть.

«60 будуть стояти 21-го числа в парку? 67. Мене не хвилює те, що більше, буде стояти? Буде, 21 числа», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Обговорили на ранковій нараді і Програму розвитку муніципальної інфраструктури, що передбачає залучення інвестицій від європейського інвестиційного банку – понад 6,5 млн євро. Згідно з проектом, у місті має працювати фахова група робочого проектування.

«Найголовніша проблема – нам треба організувати групу робочого проектування. Або групу робочого проекту ГРП складається з керівника проекту, спеціаліста із закупівель, інженера відповідного профілю та економіста або фінансиста», — начальник міського управління капітального будівництва Вячеслав Почеп.

Щось схоже на групу робочого проектування може бути в самій міській раді, припустив мер Владислав Атрошенко.

«Подивіться, щоб, може, когось із управління зробити керівником цієї групи, запросити додатково фахівців. – Але керівник повинен знатися на міжнародних закупівлях. Можливо, в Чернігові і є такі спеціалісти, але я з ними не працював», — начальник міського управління капітального будівництва Вячеслав Почеп.

Питання про створення групи робочого проектування наразі зависло в повітрі. Начальник управління капітального будівництва Вячеслав Почеп одержав доручення тримати це питання на контролі. Відзвітували проектанти і підрядники щодо ремонтів у закладах соціальної сфери. Культура, спорт і медицина роботою й темпами будівельників задоволені. Освіта нарікає. До речі, для реалізації усіх запланованих проектів недорахувалися 60 мільйонів гривень. Місто мусить їх додатково знайти.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Доиганов

Ще статті по темі

Back to top button