Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили центр денного перебування для дітей з особливими потребами (Відео)

Особливе місто для особливих дітей – у Чернігові відкрили центр групи денного перебування для інвалідів віком 6-18 років.

Відтепер діти зможуть навчатися самостійності, а в батьків з’явиться трішки більше часу, щоб працювати та займатися своїми справами.

Наталя – переселенка з Донецька, молода мама 8-річного Вані, інваліда з ДЦП, живе в Чернігові лише рік, і дуже зраділа, коли дізналася, що її син зможе відвідувати такий центр.

— За допомогою групи денного перебування буде якесь розвантаження.  Діти перебуватимуть завжди в якомусь колективі, чогось навчатимуться. Моя дитина днями сказала: як я піду туди, якщо я не вмію охайно їсти, тобто в неї є вже стимул, щоб старатися чогось досягти. Він багато чого тут навчиться, — Наталія Болтова, мама дитини з особливими потребами.

— Буде організований денний догляд протягом 4-х або 5-ти днів на тиждень із 10.00 по 15.00, коли діти зможуть без батьків залишатися під наглядом соціальних працівників, і за участі соціальних педагогів та інших спеціалістів, щоб вони мали змогу спілкуватися, розвиватися, змінювати звичне для них середовище, — Олена Трубенок, виконавчий директор ГО «Голос батьків».

Група денного перебування дає можливість покращення та забезпечення рівних можливостей для дітей і дорослих з інвалідністю, досягнення повноцінного розвитку їхнього потенціалу та надання шансу стати незалежними й повноцінними членами суспільства.

Ще статті по темі

Back to top button