Суспільство (відео)

У Чернігові запроваджують нові маршрути громадського транспорту (Відео)

У Чернігові з’являться нові маршрути громадського транспорту. Таке рішення ухвалили на черговому засіданні виконкому. Водночас жителям міста варто звернути увагу на те, що деякі з уже відомих сполучень перестануть діяти.

«Пропонується відкрити новий автобусний маршрут номер 20, який буде називатися «Залізничний вокзал – вулиця Незалежності».

Далі ми пропонуємо закрити 23-й маршрут, який на даний час діє. Та відкрити новий маршрут номер 31: «Подусівка – завод Чезара», щоб закрити мікрорайон «Подусівка» (кінцевий 5-ї тролейбусної зупинки), там зараз зовсім відсутнє транспортне сполучення. Ми залишаємо вулицю Київську. Він буде рухатися через вулицю Київську, сполучення буде відкрите по проспекту Левка Лукяненка, до заводу Чезара, через вулицю Захисників України (де теж відсутнє зараз транспортне сполучення).

Також пропонується змінити нинішній маршрут номер 20, який зараз курсує «Курсанта Єськова – Залізничний вокзал», на номер 37, який діяв до початку військової агресії»,- Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Таким чином чернігівці мають три нові маршрути: 20, 31 і 37. І якщо фактично з роботою 37-го містяни були знайомі до початку повномасштабного вторгнення, то про роботу двох інших докладніше мають повідомити вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові посилені графіки відключень: на Чернігівщині щоразу більше абонентів будуть без світла (Відео)

Затвердили також і нові методики розрахування компенсацій за послуги пасажироперевезення для перевізників.

«Якщо ми встановлюємо ціну і один маршрут, ціна за кілометр – 42 гривні, а ціна затверджена 44, ми рахуємо ці дві гривні різниці. Якщо перевізник виконує рейси менше як 94%, то місто йому нічого не доплачує. Таким чином ми мотивуємо їздити за графіком, встановленим містом, а не самими перевізниками. Тобто поступово ми випрацьовуємо механізм регулювання транспорту»,- Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Простіше кажучи, тепер місто надає перевізникам певні гарантії економічної підтримки. І навіть якщо ціна квитка не буде вигідною і її треба буде підвищити – перевізникам робити цього не доведеться, адже влада міста бере на себе зобов’язання сплатити виниклу різницю.

«Тут чітко вказано, якщо ти хочеш працювати, ти купуєш отакий транспортний засіб і місто дає гарантії тебе підтримати, навіть коли ціна квитка не буде економічно обґрунтована»,- Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Утім, важливо зазначити, що така підтримка передбачена лише для тих перевізників, які виконуватимуть усі умови, визначені владою міста з цього питання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button