Суспільство (відео)

У Чернігові заради миру танцюватимуть військові (Відео)

Після насичених виснажливих тренувань і наполегливого відшліфовування танцювальних рухів учасники благодійного проекту «Танці за мир» зібралися на фінальну – генеральну – репетицію.

«Сьогодні відбувається вже генеральна репетиція учасників благодійного проекту «Танці за мир». Усі ми дуже хвилюємося. Підготовка насичена. Готуємо танцювальні номери в різних напрямах – бальні, сучасні та народні танці. Нашого глядача очікують приємні сюрпризи», — депутат міськради, організатор проекту Наталія Хольченкова.

«Багато позитиву. Завдяки Наталії і її ідеї ми дійшли висновку, що іноді у наших людей двояке ставлення про учасників АТО. Наше завдання – показати, що ми дуже мирні та порядні люди», — голова Ради ветеранів АТО Чернігова, учасник і співорганізатор проекту Андрій Требух.

Участь у благодійному проекті беруть восьмеро сіверських учасників АТО – семеро чоловіків і одна дівчина, а також студенти Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Шевченка.

«Я ніколи танцями раніше не займалася. Мені було трошки важко, але я впоралася. Деякі моменти були, але хореограф все підказувала. Намагалася до нас донести жіночність вальсу», — військовослужбовець, учасниця проекту Ольга Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні провели майстер-клас із латиноамериканських танців

Для тих, хто в житті не мав справи з танцями, спочатку було нелегко, але професійні хореографи допомогли учасникам розкритися.

«Загалом якщо не танцюючі люди, то спочатку труднощі є. Але вони швидко сприймали всі зауваження. Все вдавалося їм. Це мова рухів. Свої мрії виконуєш. У багатьох була мрія танцювати. І коли це здійснюється зараз – це дуже добре», — хореограф Юлія Дмитренко.

Міський благодійний бал «Танці за мир» відбудеться 27 квітня в Міському палаці культури. Основна мета проекту – реабілітація військових за допомогою танцю і збір коштів для придбання необхідних на передовій речей.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button