Суспільство (відео)

Атрошенко публічно «звільнив» кількох міністрів (Відео)

Заплановане урядом подвійне підвищення мінімальної заробітної плати наступного року стане справжнім економічним крахом для Чернігова. Такі гучні припущення зробили чиновники міської ради на вранішній нараді.

«Якщо міністр фінансів, міністр економіки мають освіту якусь базову, їм би при такому кроці подати заяву про відставку.. на завтра», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«На сьогодні для Чернігова це просто буде колапс», — начальник фінуправління Мельник.

Якщо зарплатня все ж досягне позначки в 3 200 гривень, без звільнення частини працівників бюджетних установ Чернігів не минеться. Міський голова також пророкує перехід частини економіки у тінь. Водночас можновладці сподіваються, що такого різкого підвищення зарплатні все ж не відбудеться. Та навіть за незначного збільшення мінімальної зарплати у 2017 році, вона займатиме більшу частину всіх видатків.

« Заплановане зростання заробітної плати з 1 438 до 1 662 гривні в 2017 році дає в середньому на 15.5 % зростання зарплати. У 2017 році питома вага зарплати буде вже не 44 %, а 51.7 %. Друге – збільшення вартості комунальних послуг майже на 12% і питома вага у бюджеті – 9.3%.ЗП і комунальні послуги просто з’їдять весь розвиток міста», — начальник фінуправління Мельник.

Міський голова оголосив для всіх управлінь режим економії комунальних послуг. Начальник управління фінансів у свою чергу благав присутніх, щоб у бюджетних запитах не було нічого зайвого.   

Ще статті по темі

Back to top button