Суспільство (відео)

Військкомати невдовзі ліквідують – обласний військовий комісар (Відео)

2017-й стане роком експериментів. Військкомати можуть ліквідувати. Замість них з’являться нові структури. Про це на брифінгу за підсумками роботи заявив військовий комісар області Олександр Криворучко. На носі – адміністративна реформа. Тому зміни не оминуть і військкомати.

— У ЗСУ вони ні солдатом, ні офіцером не служили. Проте механізму призову не відпрацьовано. За місяць будемо вже знати, — Олександр Криворучко, обласний військовий комісар.

А поки що військкомати працюють у звичному режимі. Готуються виконувати поставлені завдання. Зокрема, з набору контрактників і строковиків. Серед найбільш обговорюваних тем початку року – призов офіцерів, які закінчили військові кафедри, але не служили у війську. Наразі це питання ще не вирішено.

— Чернігівський військкомат залучається до експерименту. Назви військкомату через 1-2 місяці не буде. Створять центри комплектації та соціальної підтримки. Бо виникло багато проблемних питань, — Олександр Криворучко, обласний військовий комісар.

У військкоматі кажуть, що чоловіки охоче йдуть служити за контрактом. От тільки перебір із так званими штабістами і дефіцит бойових спеціальностей: водіїв, танкістів, стрілків та артилеристів.

Ще статті по темі

Back to top button