Суспільство (відео)

У громаді на Чернігівщині реконструювали дитсадок та обладнали його за новітніми технологіями (Відео)

Із 1999 року в Кіптях функціонує дитячий садочок. Багато років малеча змушена перебувати в приміщенні, де немає навіть елементарних зручностей. Та вже з дня на день його вихованці повинні переїхати до реконструйованого приміщення старої школи. Директор навчального закладу запевняє, що тут усе нове, навіть дах і підлога, яка, до речі, з утепленням.

«Також була збудована нова котельня, бо стара котельня не підходила для того, аби її запускати в експлуатацію. Через те її знесли і збудували нову. Твердопаливна котельня з економкотлами», — Катерина Орел, директор Кіптівського ДНЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Другій міській лікарні облаштували два пандуси

Катерина Орел розповіла, що під час проєктування насамперед, відповідно до всіх вимог, розпланували харчоблок і все, що до нього належить. Адже вихованці садочка тепер харчуватимуться за новою системою ХАССП.  Харчоблок навіть обладнали новітньою витяжною системою.

«За допомогою цієї витяжної установки ми можемо контролювати температуру на харчоблоці, вологість, вентиляцію. Отак прийшов, увімкнув, вибрав програму – і вона сама працює», — Катерина Орел, директор Кіптівського ДНЗ.

Далі вже решту приміщення розділили на дитячий простір.

«Коли ми заходимо, то потрапляємо в дитячий простір. Це в нас роздягальня, буфетна, групова кімната, що з’єднана зі спортивною залою. Це у нас санвузол для діток. Також тут санвузол для діток із обмеженими можливостями. До нас може в будь-який час прийти дитина з інклюзивними потребами і ми це можемо забезпечити. На вході у нас є пандус, у туалеті зроблені опори. І спальня», — Катерина Орел, директор Кіптівського ДНЗ.

Увесь проєкт коштував приблизно сім мільйонів гривень. Три з них – це кошти сільської ради, решта – державні. Новий садочок розрахований на 25 дітей. Зараз вихованців 18. Серед них і ті, кого підвозять шкільним автобусом з Олбина, Савинців, Димерки і прилеглих маленьких сіл. Усі вони і перейдуть до нового приміщення.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button