Суспільство (відео)

У парку Березовий Гай очікується реконструкція (Відео)

— Доброго дня, ми хотіли би попросити вас взяти участь проти забудови гаю.

Аби не повторились сумнозвісні події осені минулого року із закладанням та розбиванням капсули на початок будівництва біля парку, активісти взялися збирати підписи під зверненням до міського голови. Вимога проста – надати парку офіційного статусу та внести до його меж ділянку, де й хотіли звести багатоповерхівку, аби на майбутнє унеможливити конфлікти навколо зеленої зони.

— Можна і втрьох цього листа підписати, але ми розуміємо, з ким маємо справу, тому 1 000 голосів, вважаю, такою критичною масою, щоб впливати на прийняття рішення, — Сергій Безбородько, учасник ініціативної групи «Вартові Березового Гаю».

— Ми займаємось активно і у соцмережах цим, небайдужих  багато, мене вчора попросила подружка, яка живе в центрі міста, сказала, хоче теж позбирати підписи. У декого виникають побажання, наприклад, зробити ділянку для вигулу собак, зробити біотуалет, але немає людей, які були б проти, — Алла Індач, активістка.

Із запланованої тисячі звернення підписали вже близько трьох сотень чернігівців.

— Кожного дня гуляємо, парк, звісно, потрібен, тим паче такий. Чистенький, все поприбирали, підстригли, куди ж забудовувати? — Олег Гайовий, мешканець мікрорайону.

— Поряд наш будинок, ми тут часто гуляємо. Будівництво – це нісенітниця повна, у нас діти ростуть, — Юлія Черненко, мешканка мікрорайону.

У міській раді запевняють: рішення щодо виділення землі під будівництво скасоване, знову порушувати його не будуть. Більше того, вже майже готовий проект повної реконструкції парку.

— Проект буде виготовлений за кошти міського бюджету, а сама реконструкція – за державні кошти.  Я не хочу обіцяти і забігати наперед, але велика вірогідність, що цього року парк буде повністю реконструйований, там будуть лавки, біотуалети, підсвітка, плитка, зупинки громадського транспорту там передбачені, — Олександр Ломако, заступник міського голови.

Чи потрапить до меж парку шматок землі, де раніше планувалось будівництво, Олександр Ломако сказати не зміг. Запропонував почекати кінця місяця, коли буде готовий проект реконструкції парку з визначеними межами.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button