Суспільство (відео)

У Стрижні можна спіймати хижака (Відео)

— «Злови та відпусти» – такого лозунгу дотримуються учасники змагання з ловлі риби на спінінг, що відбуваються в Ялівщині, – Жеглова Олександра, журналіст.

Із півсотні рибалок зібрались на Стрижні позмагатися за титул найкращого й отримати від цього масу задоволення. Різниця у віці учасників сягала 50 років. Це вже 5-й турнір, що проходить у Чернігові. Мета змагання – долучити людей до спортивного способу життя.

— Фактично 99% усієї риби відпускаємо, тобто риболовля спортивна, думаємо насамперед про збереження природи, – Євгеній Шпак, організатор спінінгового змагання.

Правила для учасників прості: хто більше наловить риби

— Оцінюватимемо вагу. Хто піймає більше риби в двох турах. Тур – це три години, тобто хто наловить найбільше риби за 6 годин, – Леонід Животягін, організатор спінінгового змагання.

Під час перерви між турами пригощають смачною юшкою, проводять конкурси та лотерею. Учасники налаштовані на позитивну хвилю та діляться своїми секретами гарного улову

— Треба старатися впиратися, як кажуть усі рибаки й спортсмени.

— Розкажіть нам про секрет гарного улову.

— Головне – це настрій. Якщо ти віриш, то обов’язково спіймаєш.

А ось декому з учасників вже пощастило швидко витягти рибку та й не одну.

— Я вже четвертого виловив окуня, насправді жодних секретів тут немає. Все просто. Треба лише мінімальні ваги – один грам, півтора.

— Спіймав окуня. Невеличкий, але ефектна покльовка була, зараз зважуємо – і відпускаємо.

Наймолодший серед учасників – Владислав. Йому 9 рочків. Це його перше змагання. Вчиться у свого тата, який займається рибальством уже понад 20 років.

— Гарного настрою, перемоги та якусь рибку піймати.

— Минулого року ми намагалися ловити на поправочку вудку, а тепер вирішив навчити сина ловити спінінгом, вік уже підходить. Перший досвід. Сподіваюсь, уже скоро буде ловить успішно і доволі нормально, – Леонід Коваленко, учасник змагання.

Після турніру на переможців чекає велика кількість приємних призів.

— Будемо нагороджувати спінінгами, будуть сертифікати, – Леонід Животягін, організатор спінінгового змагання.

Спортивна риболовля – це не тільки змагання, а й приємно проведений час. Турнір дає можливість поєднатися людині з природою.

— Дякуємо ЧЕline за медіапідтримку, – Леонід Животягін, організатор спінінгового змагання.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button